Fredelig frokost for familien på fire. Kjekt å samle sine sammen i fred og ro ved påskepyntet frokostbord. Ruths datter liker fredelige, lange frokoster hvor vi snakker om likt og ulikt.
for 6 dager siden
Fredelig frokost for familien på fire. Kjekt å samle sine sammen i fred og ro ved påskepyntet frokostbord. Ruths datter liker fredelige, lange frokoster hvor vi snakker om likt og ulikt.
Er ikke så veldig til å pynte til påske. Jeg er mere julete. Da tar jeg litt av med pyntingen. Sitter og ser bort på naboens hus nå, og der har de ikke tatt inn julelysene ennå. Så jeg blir jo litt forvirra. Jula skal som kjent vare helt til påske, så det passer vel bra? Det er jo litt trivelig med lys ute også da.
Jeg har laget en påskelyslykt med Decoupage. Hanefar er med på den. De malte eggene har mine barn laget, i løpet av barndomsårene. De tar jeg selvsagt vare på. Noen er over tyve år gamle.
Jeg har heklet en liten påskekylling av et restenøste mohairgarn. Driver nå med nedtelling til påskefri. Skal bli godt med noen dager med fri. Ønsker alle en fortsatt fin uke.
Jeg har fått 5 make Bloggpriser i det siste. Endelig får jeg takket disse koselige bloggerne som har gitt meg disse flotte prisene. De er fra Mirashjørne, beauty and Living, Gros kosehjem, Åpent hus og Løvetannsverden. det blir mange å gi den videre til, for reglene er at den skal gis videre til 12 nye bloggere. Hvis en ganger med 5 blir det mange. For å spare tid, og kanskje gi den til mange flere, overekker jeg bloggprisen videre til alle som titter innom meg denne uken.
Med mitt sedvanlige busstryne i behold, steg jeg på 50-bussen. Sjåføren ønsker meg strålende velkommen til bussen hans. Wow, ikke hver dag en føler seg så velkommen. Kanskje han synes jeg ser bra ut. Hm.. Vel anbrakt i setet, setter jeg i gang med å sende tekstmeldinger til venner. Kjedelige bussturer passer utmerket til sånne sysler.
Det har ingenting med hvordan jeg tar meg ut i dag. Han er like koselig mot alle. Ikke bare denne innbilske frua her. Jeg begynner å se meg rundt på mine medpassasjerer, og ser at ungdommene tar proppene ut av ørene, og følger med på dette som skjer. Folk i alle aldre smiler til hverandre, og jeg oppdager at jeg selv sitter med et tilfreds smil rundt munnen. Må selvsagt ta meg i det. Retter opp maska, litt. Ikke lett når gamlemor som går av ved Odontologen, får høre at det var kjekt å ha henne med på turen i dag, og velkommen tilbake. Vi som er passasjerer denne dagen sitter med våkne blikk, og følger med, og lurer på hva han vil si til meg når jeg går av denne "happy riden". Skuffet blir jeg ikke. Han ønsker meg en god dag og topper det med å slenge på vennen.
Jeg har lært av en annen blogger hva Ufoer er for noe. Det var så mange som skrev i kommentarene at de hadde ufoer liggende. Måtte spørre den koselige bloggeren Bodil hva dette var for noe.. Jeg fikk kjapt svar at det var uferdige håndarbeider. Der er jeg faktisk ikke helt borte selv. Oppi kista mi lå det en nesten ferdig heklepute. Der har den lagt i 25 år. Hallooo... det er lenge det. I helga ble den ferdig. Det fine vinterbildet som står på kisten har min mor Ruth malt.
Måtte bare ta bilder av de flotte tulipanene jeg kjøpte til helgen. De var små og gule da de ble kjøpt, men utsprunget kom det fram striper med rødt. Rene kunstverket. Pellisene i kjøkkenvinduet lover godt. Friske skudd spirer friskt, mens de ser ut på en hvitmalt hage.
Så fant jeg oppskrift på lommetøfler hos en annen blogger. Husker ikke hvem, så jeg kan ikke linke.De var artig å lage, og når jeg finner en superenkel oppskrift så blir det fabrikk. Lar det stå til og lager masse mer enn jeg trenger selv. Enkel å strikke, og så kan en jo pynte tøflene som en vil med hekleblomster osv. De er kjempegode å ha på seg.
Bruk garn som passer til pinne nr 4 og strikkes fram og tilbake.
Jeg laget berlinerboller i ettermiddag. Synes de er så deilige. De vi kjøper er det syltetøy eller vaniljekrem inni.Det liker ikke vi. De er kjempegode helt naturell. Lett å lage også.Etter første heving kjevler jeg bare ut degen 2cm tykk, og stikker ut bollene med et glass. Heves så en 20 min til. Legges så opp i smulten. Stekes på begge sider. Legger de litt på papirhåndkle for at overflødig fett skal forsvinne og ruller så bollene i sukker. Kan fryses. Varmes i microen. Herlig.

Gulrøttene og purren skjæres i 5 cm tynne staver og legges i bunnen av den ildfaste skålen. Så legges fisken prydelig og pent over sengen med grønnsaker. Gubben konsentrerer seg veldig når han lager den ene retten han er ekspert på. Jeg lister meg lett på tå for å forevige seansen ,så jeg kan lage et blogginnlegg av begivenheten.
Så blander han sausen som skal helles over fisken. Fløten, vinen og dijonsennep røres godt rundt sammen med en stooor ts estragon.
Inn i ovnen på nederste rille med folie over seg til å begynne med. 200 gr- 35 min sier oppskriften. Her har vi laget en litt større porsjon så retten får stå litt lenger i ovnen. Tar av folien på slutten av steketiden. Retten ser lett gyllen ut når den er ferdig. Kan absolutt anbefales.