lørdag 25. september 2010

Dåpskjole

Vi hadde dåp for vårt første barnebarn den første helgen i september. Nydelig vær og fin stemning. Det er jo en stund siden nå, men jeg har så lyst til å vise dåpskjolen. Den har vært i bruk i slekten helt siden min svigerfar ble døpt. Det er åtti år siden. Hans mormor sydde den til hans dåp.



Vi manglet dåpslue til kjolen. Jeg gikk rundt i hele Bergen for å  få kjøpt en dåpslue. Tenkte at det skulle nok gå greit,men den gang ei.  Det er ingen som selger bare dåpsluer,men hele sett fantes. Til slutt var vi innom en salong som heter Atelier V i kong Oscars gate. Der traff jeg en strålende kjekk dame som tilbød seg å sy dåpslue for oss. Hun elsket gamle dåpskjoler, og fikk vår til låns.  Kjolen er i empirestil, kunne hun fortelle.Hun sydde en flott lue i samme stil som kjolen. Takk til Ingun Ingvaldsen Harstrøm. . Kjolen har underkjole i myk silke.Overkjolen har fine blonder nederst på skjørtet. Nederst på armene er det flere lag med blonder. Noen små blomster ble påsydd i 1995. Godt mulig at det var på grunn av noen små hull. Blomstene  pynter  litt opp. På grunn av de grønne bladene valgte vi grønne silkebånd. Det passet så godt til.




Her er et nærbilde av skjørtekanten. Fint mønster i blondene. Så har vi gromgutten selv da. Tenk dere, en baby på 2,5 mnd  og han var til frisøren og fikk stusset håret sitt før dåpsdagen ! ! Han likte ikke å ha luen på, men vi fikk lurt oss til noen fine bilder allikevel. Her har han akkurat hatt seg en liten lur. Han er en skikkelig "going". Dette smilet er det første han sender meg når han våkner. Glad med en gang. Hele fyren er en gedigen lykkepille. Ekstra avslappet ble han da kjolen ble tatt av, og han fikk bukse og vest på seg ( øverste bildet).

Med dette koselige smilet, ønsker jeg dere alle en flott helg.