fredag 4. juli 2014

Rabarbralimonade


Fikk denne gode oppskriften på rabarbralimonade hos bloggeren Synnøve som har Nostalgias verden. Hun skrev den opp på sin Instagramprofil, og jeg har fått tillatelse til å dele oppskriften med dere. Jeg hadde frosset ned mine rabarbrabiter før st.Hans. Rabarbra bør høstes for den tid. Det gikk bra med frosne også. (tinte de selvsagt) Her kommer oppskriften:

7 kg rabarbra, 1 kg sitroner, 2-3 liter vann etter ønske, 2 kg sukker.
Rabarbra og sitron kuttes opp i biter og dampes i saftkoker langsomt sammen med sukker.
Tilsett vann etter ønske og 1/4 ts Atamon for konserveringens skyld. 
Helles på rene steriliserte flasker. Jeg kokte alt på nytt etter tapping, og tok da Atamon oppi. Jeg fyllte limonaden i gamle juicekartonger og frøs de ned. Er på hytta og har ikke flasker.
Det ble utrolig masse av dette, og en super frisk smak. Kan anbefales.


Med isbiter og sitronskiver ble det en kosestund på terrassen.