lørdag 1. mai 2010

En frekk fyr og en kjekk fyr.

Ute kommer våren med stormskritt,og jeg rusler rundt og inspiserer blomstringen. Julerosene strutter framdeles. Primulaene koser seg i vårsola. Herlige trofaste venner i hagen. Det er så vakkert at jeg ikke kan se meg mett.
Kjekt med stauder som kommer tilbake hvert år. Denne rabatten er så grei . Jeg fikk en liten avlegger for noen år siden og har delt og delt. Til slutt dekket jeg hele kanten på dette bedet. Veldig praktisk for det holder gress og ugress vekk fra bedet. Blomsten stråler jo mot meg, og gjør meg glad. Jippi !


Tok med dette bildet fra i fjor. Her står minipåskeliljene og kroer seg i sola.  Helt friske og fine. Ikke minst, hele. Det kan man ikke si om disse bildene under, som er fra i år. Verdens verste "fyr" har vært borti påskeliljene og knasket i seg nesten hele blomsten. Fyren kan ikke knaske i seg et blad eller noe. Nei, den må ha blomsten ! Så klart ! Fyren er en snegl, selvfølgelig. Sneglene har virkelig tatt litt av hagegleden fra meg. De er så grådige, og de er overalt. Du tror det ikke før du får se det.


Jeg skal ta det med ro et par uker. Er sykemeldt. Jeg tar det med godt humør, og koser meg inne med hekling og lesing. Er i ferd med å avslutte dette teppet nå. Har holdt på siden i høst engang. Det har tatt litt tid, for jeg får lyst til å lage andre ting innimellom som  går litt fortere. Jeg er litt resultatorientert. Har bare 7 doble rader igjen på teppet nå, så resultatet er i sikte. Har lyst til å lage en kant rundt også. Vi får se.


Snakker om "fyrer". Jeg har også en kjekk fyr i mitt hjem. Det er gubben min som er verdens beste, for meg.  Nå har han med sin vanlige akademiske iver gått inn for å  lære seg å bake brød. Han har surfet og søkt på oppskrifter. 30 april slo han til med Ellens youghurtbrød. Oppskrift funnet på nett. Opplysningskontoret for brød og korn. Det ble 4 herlige brød med sirup og anis tilsatt. Kan tro det ble godt med brunost på. Vi måtte gi et brød til foreldrene hans også.


1. mai slo han til med 4 nye brød. Denne gangen Bondens hverdagsbrød fra samme nettsted. Vi tok de akkurat ut av stekeovnen så det har vi ikke smakt på enda. Ser bra ut da ? Både bildet og brødene er ferske her. Og dette fra en mann som slett ikke er noen "kjøkkenskriver". Han kan å lage en rett, og den kan dere se  her. Jeg er stolt av min flinke gubbe.
 
I tillegg til all denne brødbakingen, har han denne helgen sørget for at vi har ved nok til neste vinter. Jeg synes jeg har vært heldig med denne "Fyren" min.

26 kommentarer:

 1. Slike fyrer som gubben din er gull verdt! Har selv en fyr som lager det meste av mat og gjør alt av praktisk arbeid, vi liker slike menn;)
  Denne snegla har jeg ennå ikke stiftet bekjentskap med, så jeg håper den holder seg unna mine trakter;)
  Kos dere begge denne kvelden og i helga, god bedring til deg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Vi må ta godt vare på de flinke mennene våre. Min er også en racer til å bake. Både gjærbakst og kake.
  Ha en fin helg.
  klem fra marilyn

  SvarSlett
 3. hei på deg.
  å så flink en mann du har,ja de må en stelle fint med,
  høres ut som dere har det veldig hyggelig,
  nydelig i dine blomsterbed,skjønner godt du er lei sneglene..
  nydelig teppe du lager,
  ønsker deg god bedring
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. For en flott fyr du har, sånne må man ta vare på. Er så deilig å ha bra ektemenn. Brødene så kjempe gode ut. Heldig dere er som har ved ferdig til vinteren. Her i hset går det mange favner iløpet av vinteren.

  SvarSlett
 5. Wow- høres bra ut med en sånn mann! Skal ikke klage jeg heller, min mann lager deilige middager men bakingen er det jeg som står for.. Kanskje han er redd for å lære seg det fordi han vet at da må han ta seg av det også...he he... Og når det gjelder de forferdelige sneglene er jeg enig med deg- de ødelegger hagegleden :(
  Nydelige bilder av primulaene dine!
  klem fra Sissel

  SvarSlett
 6. Den kjekke fyren overstråler aldeles den frekke fyren! Ta vare på ham!Klem til deg!

  SvarSlett
 7. Slike menn som baker må ta godt vare på! Har en mann som baker brød, lager middag og hiver seg i vaskinga.. Han hjelper så godt han kan..
  Flotte blomster, men de sneglene ødelegger jo helt denne hagegleden.
  Nydelig teppe du har laget!

  Ha en fin søndag..

  SvarSlett
 8. Hei på deg. God bedring til deg. Nydelig teppe du lager. Og brødene ser utrolig deilige ut.....
  Ha en super søndag. Klem :O)

  SvarSlett
 9. jammen har du en flink og fin mann du.. så herlig da å våkne til nybakt brød...

  og så nydelige blomstrer... herlige de lilla..

  Ønsker deg en fin søndag.:

  klem Kerstin

  SvarSlett
 10. Åhh - brødene så kjempegode ut! All ros til mannen din.
  God bedring - kos deg med hagen og håndarbeid.

  SvarSlett
 11. Hei :) ta godt vare på mannen din du.. for slike mannfolk vokser ikke på trær.

  Så så gode ut di brødene han har bakt... mmmmmm

  For et flott teppe du har laga... kjempe fint :)

  Kos deg hjemme og ta dagene med ro til du blir frisk igjen.

  Ha en flott søndag videre:)

  Klem

  SvarSlett
 12. En flott mann du har.

  Teppet ditt ser helt lekkert ut. Vakkert fargevalg. Tror faktisk jeg har vært borti den oppskriften en gang.

  Synd med disse sneglene. Skjønner godt at de kan ta motet fra deg.

  Så en kommentar til det du skrev sist hos meg. Du er ikke treig. Det er mange måneder siden en annen blogger oppdaget slektskapet mellom Barbro og meg, og det er jo ikke noe som nevnes i den daglige bloggingen.

  Klem

  SvarSlett
 13. Hei! Så mange flotte blomster du har i hagen din. De lilla julerosene er jo bare helt skjønne, så jeg forstår at du ikke kan se deg mett:)
  Ser du er godt i gang med et bølgepledd du også. Jeg har ikke kommet så langt med mitt, men det blir da sakte men sikkert større.

  SvarSlett
 14. Jeg er virkelig imponert over din manns bakeferdigheter. Tror ikke det er så veldig mange mannfolk som fusker i dette faget.

  SvarSlett
 15. Anonym3/5/10

  Hei.Kjempe nydelige blomster.Teppe riktig fint.Nydelige farger.Så flink en bedre halvdel du har.De brøa så virkelig gode ut.Ha en riktig fin uke.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 16. tusen takk for gode og kjekke kommentarar hos meg.

  Så fint det blomstar i hagen hos deg.

  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 17. Tusen takk igjen for fin og hyggelig kommentar hos meg.

  Jeg har vært enda en runde inne hos deg, så de samme akademiske brødens som sist :) . Hils mannen bak å si at jeg ble så sulten at jeg måtte ta en tur på kjøkkenet å finne frem brødet jeg kjøpte hos bakeren i dag. Jeg måtte nøye meg med Sofies rugbrød, hun smakte da slett ikke verst heller. Kan nok ikke måle seg med det akademiske, men slik er livet. For å si det med Fleksnes - "Livet er som en lungemos", eller var det Wesenlund i prestedrakt? :)

  Hei igjen og ha en fin kveld, med eller uten nybaktlukt!

  SvarSlett
 18. Ja slike bakefyrer vokser ikke på trær, så stell pent med han! ;-) Har du snegler allerede? Jøss...trodde kulda i vinter hadde tatt knekken på alt, men ser i avisa at det blir rene invasjonen av flått og mere til. Da kommer vel sneglene også. Joda, man kan miste lysten av mindre. Kanskje det blir plastroser i potte i år.

  SvarSlett
 19. Oj, nå ble jeg sulten, og fikk lyst til å bake!!! Herlige blomsterbilder du viser, og da er det jo lov til å håpe at våren snart kommer? Her snør det i dag...! Det teppet ditt blir fint, og jeg har veldig lyst til å lære meg den teknikken!

  Med ønske om en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 20. Tusen takk for hyggelig bursdagshilsen du la igjen hos meg.

  De brødene dine så virkelig gode ut. Jeg elsker hjemmebakte brød! Nydelige blomster du har i hagen din også.

  Ha en fin dag!

  Klem Elizabet

  SvarSlett
 21. Hei. Et utrolig koselig innlegg fra deg. Først så er det all din blomsterprakt som gjør meg så glad. Og så er det flott å høre at du har en kjekk mann. Litt av noen brød han lager. Det er så kosleig når de har lyst å prøve. Min er ganske flink til å lage mat, men baking holder han seg unna. Ta godt vare på han, slike vokser ikke på trær.

  Og så disse sneglene da, fysj å fysj. Har heldigvis ikke sett noen av de her ennå, men det er vel bare ett tidsspørsmål, de sprer seg jo som ugress. Får håpe snøen gjør sitt til at de ikke kommer. Her laver det ned idag:-(

  Ja vi har en flott bunad, den er nå koret til Norges 3 fineste, så det er ikke værst altså. Min har ikke vært på siden dåpen til Linnea, og det var ett mareritt, trodde jeg skulle ta min død av det. Den var så trang atte..... Nå har jeg gått ned 6 kg, men tror ennå jeg ikke får den på. Vegrer meg for å prøve, det er så kjipt å se at den ikke passer. Fikk den i 20 års gave, så kroppen har vel forandret seg en del. Det er jo 3 barn siden.

  Ha en flott dag, håper været er bedre enn her.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 22. Og så glemte jeg og skryte av det flotte teppet ditt. Det blir helskjønt, fine farger og artig mønster.
  Lykke til med innspurten!

  SvarSlett
 23. Ja, det var gubben sin det! Ta godt vare pa ham!

  Likte veldig godt teppet ditt! Flink er du!

  ha en fin dag og bruk sykemeldingen riktig (dvs. ta vare pa deg selv).

  Klem Mette

  SvarSlett
 24. Olala så flink da!!! I like ♥ Brødene var jo kjempeflotte!!!

  Mange flotte vakre bilder ♥ Jeg kjøpte konsollbordet på en interiørbutikk som heter Hareid rør og interiør trur ej hehe...(holstad rør) Joda kjempefint det da ♥ Hadde speil og nattbord i samme stil :))

  Ønsker dej en herlig uke videre ♥

  Klem ♥

  SvarSlett
 25. Kan godt skjønne du er fornøyd med den mannen. Brødene ser skikkelig gode ut. Nybakt brød med brunost mmm nam :)

  SvarSlett
 26. Jammen heldig du som har en så flink fyr :) som baker brød til og med ;) MAnge flotte bilder du har tatt :)

  Ha ei flott uke!

  Klem

  SvarSlett