tirsdag 20. mars 2012

Påskekjeks


Litt baking har stått på programmet de siste dagene. Laget fylte kjeks etter en oppskrift jeg fikk av min mor Ruth for mange år siden. Fikk lyst til å prøve den oppskriften igjen.


Pisket 3 egg og 250 gr sukker til eggedosis. Siktet halvparten av 500 g hvetemel  med 3 ts bakepulver opp i eggedosisen. Knadde så i 300 g smør, sammen med resten av melet. Deigen kjevles ut. Stikk ut små rundinger med et glass.   Stekes i ca 180 grader. Følg med  på stekingen!! Kjeksene skal være lyse og sprø.



Til fyllet trenger du ca 100 gr, eller en  1/4 plate delfiafett, 175 gr melis og sitrondråper  (essens). Smelt fettet. Skal ikke kokes. Ha så i melis og sitrondråper. Siden vi skal ha kjeksene til påske tok jeg i litt gul konditorifarge. Så er det bare å smøre fyllet mellom to og to kjeks. Kjeksene er knasende gode.



Kjeksene blir jo ikke helt strømlinjeformet, men det er jo litt av sjarmen med hjemmebakst. Jeg har gjemt disse kjeksene for gubben. De skal nemlig være med på hytten til påske. Vi likte disse kjeksene godt. Både han og jeg gikk og småsnasket i skjul. Nå har jeg gjemt kjeksene så godt at det er fare for at jeg har glemt hvor de er. Det har faktisk skjedd før det.


19 kommentarer:

  1. Dette så godt ut ;-)
    Jeg tror jeg må planlegge noe baking i morra jeg også, for her er det meldt regn igjen, og da kan jeg sette en deig med god samvittighet.
    Ønsker deg en fin dag!
    Mange vakre tanker fra K@ri*

    SvarSlett
  2. Åååhhh!! Sånne fylte kjeks minnes jeg fra min barndom.. tror ikke jeg har smakt dem siden.

    Håper du finner kjeksboksen når påska nærmer seg! ;-)

    Ønsker deg riktig fine dager! :-)

    SvarSlett
  3. Høres så gode ut :)

    SvarSlett
  4. Å, de så veldig gode ut, elsker bakst med sitronsmak. Må se om jeg får bakt en porsjon med disse, før påske for vår del, for vi skal oppover til Kristiansund i påsken. Kanskje det blir en tur på hytta for å se hvordan det står til der også. :)

    SvarSlett
  5. Wow de så gode ut. Også med gult fyll.. herlig til påske.Så kjekt med oppskrift av din mor Ruth.

    Nydelig lyseblått fat også


    Klem og ønsker deg en fin kveld og natt.

    Margareth

    SvarSlett
  6. Disse er det årevis siden jeg har smakt. Det skal jeg jammen prøve å lage til Påske :-)

    Ønsker deg en fortsatt fin uke
    Klem, Nostalgia

    SvarSlett
  7. Her var det mye godt ja. :-) Kanskje like greit å gjemme dem.

    Er en runde for å se om gamle følgere, mange forsvant da jeg skiftet til Wordpress. Savner dere alle sammen og tankene stikker innom titt og ofte. Koselig om du ser om meg også. :-) Bare så det er sagt.

    SvarSlett
  8. Disse brukte jeg å lage til jul en gang i tiden. Tror kanskje jeg skal bake dem til å ha med på hytta i påska jeg også. Takk for "tipset". Ha det godt :)

    SvarSlett
  9. Vet at disse er gode, for jeg har bakt noe lignende selv. Begynner å bli en stund siden, men husket det da jeg leste innlegget ditt. Kjekt å ha noe på lur i kakeboksen :)

    SvarSlett
  10. mmmm, de hørtes og så gode ut.
    Klem Tone

    SvarSlett
  11. Åh, så läckra kakor Ruth. Tack för tipset. Vilken trevlig och fin blogg du har. Lägger till mig som följare och önskar dig en trevlig dag. Klem fra Småland !

    SvarSlett
  12. Disse kjeksene ser sååå gode ut!!
    Ønsker deg en nydelig uke, klem Hanne

    SvarSlett
  13. Hi hi, mener helg!!;))

    SvarSlett
  14. Nam, de så veldig gode ut!
    Takk for at du deler oppskriften, spørs om ikke jeg må prøve disse :)

    SvarSlett
  15. Så gode kjeksene ser ut! Ha en fin helg!

    SvarSlett
  16. Hei Ruth!
    Så gode disse så ut, og så hyggelig at det er en oppskrift fra din mor! Disse gamle mødrene våre kunne dette med mat! Håper du har gjemt dem god, så varer de kanskje til påske?!!

    God helg til dere!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
  17. De så både gode og fine ut, og du må nok passe på at de ikke "forsvinner":O)

    Apropos dikt, jeg har ikke fått så mye som en serviett; kun "heder og ære":)
    Nyt siste rest av helga, her er det yr-regn;) Klemmings;)

    SvarSlett
  18. Disse kjeksene hørtes kjempegode ut!!!

    :-))))

    SvarSlett
  19. thank you so much. fosbobetr good Archive

    SvarSlett