mandag 10. desember 2012

Tovede tøflerI denne kalde adventstiden ble det behov for deilige tovede tøfler igjen. Minusgradene har vært helt  ned til minus ti grader her. Heldigvis hadde jeg en haug med Safir tovegarn som bare ventet på å bli brukt opp. Var litt lei av den gamle oppskriften min, ( Den ligger på høyresiden på bloggen min) men så var jeg så heldig å surfe innom strikkelisa sin blogg. Der fant jeg denne oppskriften. En blanding av strikke og heklelapper, sydd sammen på en finurlig måte. Strevde litt med sammensyingen, men det gikk bra til slutt.


Disse tøflene sitter som et skudd. De blir veldig gode på foten. Heretter blir det bare denne typen som blir laget her i huset.  Denne herligheten kunne jeg ikke være alene om å nyte, så jeg laget en mindre utgave til barnebarnet på to år. Heklet en runde mindre på heklelappene og strikket lappene mindre. Passet som et skudd på hans føtter også.
Her er hans tøfler før toving på 40 grader.
Her er de etter tovingen. Passet helt perfekt. Hans tøfler har fått antiskli på undersiden. Ellers så koser vi oss nå i adventstiden. Ja det kan dere jo se, med beina på bordet og heklenåla på plass der den hører hjemme.

11 kommentarer:

 1. Disse tøflene er så deilige!
  Trenger visst noe varmt i disse dager :)

  ha en fin dag

  SvarSlett
 2. å så gode de tøflene så ut!! Ha en fiiiin dag!

  Klem fra Yvonne.

  SvarSlett
 3. Den siste tida har det vært bruk for noe varmt på beina, og tøflene dine ble kjempefine. At de ser gode og varme ut er vel kanskje det viktigste. Antiskli til junior er også smart. Kanskje vi eldre også skulle brukt det? Det er for seint når vi ligger der.

  Ha en fortsatt fin førjulstid!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Åhh såå flott !!!!Dette må jeg og prøve!!er litt lei av de tradisjonelle labbene..tenker barnebarnet ditt koser seg i disse!!✿♥ℒℴѵℯ♥✿♥*Ha en kjempefin uke..hilsenAnita

  SvarSlett
 5. Anonym10/12/12

  Flotte tøfler,fine farger også.:)
  Må prøve meg på disse jeg og.
  Ha en fin dag.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 6. Så herlige tøfler.
  Klem Tone

  SvarSlett
 7. Dette ble en fulltreffer. Kjekt at de også sitter godt på foten. Det er ikke alltid at dette klaffer når toveprosessen er ferdig.

  SvarSlett
 8. så smart, flotte ble de!!

  SvarSlett
 9. åååå så fine og varme de ser ut...
  Adventsklem fra frysepinnen ;)

  SvarSlett
 10. Kjempefine tøfler du har laga! Ha ei fin adventshelg! :-)

  SvarSlett
 11. Så fine de tøflene var, med blanding av strikk og hekling! De fikk jeg og lyst til å prøve meg på.

  SvarSlett