Ruths datter oppfordret gubben til å lage middag på lørdag. Han er absolutt ingen stor kjøkkenskriver, men er god til mange andre ting. Han har to eller tre retter han er kjempegod på. Denne lakseretten er hans store hit. Hele slekten har fått denne servert, og da er det ikke måte på hvor flink han er. Man kan godt si at med denne retten er han plutselig i toppligaen når det gjelder matlaging. Ruths datter heier på gubben.Siden jeg slapp å kokkelere kunne jeg bare kose meg og dekke bord. Er veldig glad i disse glassene. De er laget i Tyskland. Fikk de av mine veninner til 40 års dagen. Har bare to, så til sånne "bare vi to" middager, får de være med. Skikkelig stasglass. Innimellom titter jeg ut vinduet og beundrer verdens "billigste" hagepeis. Herlig !
Jeg har faktisk laget forretten selv. På en seng av ruccolablader har jeg lagt lettkokte asparges og et par skiver Brie, pakket inn i et par skiver med spekeskinke. Noen dråper god olivenolje og et dryss med ristede pinjekjerner. Voila!! Rosene på bordet er fra morsdagen, og er framdeles fine.
Jeg har faktisk laget forretten selv. På en seng av ruccolablader har jeg lagt lettkokte asparges og et par skiver Brie, pakket inn i et par skiver med spekeskinke. Noen dråper god olivenolje og et dryss med ristede pinjekjerner. Voila!! Rosene på bordet er fra morsdagen, og er framdeles fine.
Vi har kjøpt laksefileten beinfri, men skinnet må taes av. Krydrer så filetstykket med salt og sitronpepper. Må bruke rikelig krydder på begge sidene av fisken, sier gubben alvorlig. Det gir den gode smaken.
Gulrøttene og purren skjæres i 5 cm tynne staver og legges i bunnen av den ildfaste skålen. Så legges fisken prydelig og pent over sengen med grønnsaker. Gubben konsentrerer seg veldig når han lager den ene retten han er ekspert på. Jeg lister meg lett på tå for å forevige seansen ,så jeg kan lage et blogginnlegg av begivenheten.
Så blander han sausen som skal helles over fisken. Fløten, vinen og dijonsennep røres godt rundt sammen med en stooor ts estragon.
Viktig å få med alt. Sausen er helt herlig. Blir det rester av den så gjemmer jeg den og bruker resten over annen fiskemat senere. Det er snakk om edel vare her. Ingenting blir kastet.
Inn i ovnen på nederste rille med folie over seg til å begynne med. 200 gr- 35 min sier oppskriften. Her har vi laget en litt større porsjon så retten får stå litt lenger i ovnen. Tar av folien på slutten av steketiden. Retten ser lett gyllen ut når den er ferdig. Kan absolutt anbefales.
Oppskrift på Lakseretten
600- 800 g laksefilet
Sitronpepper
Sitronpepper
salt
4 gulrøtter
1 middels purreløk4 dl fløte
3 dl hvitvin/ fiskebuljong hvis du ikke vil bruke vin
2 ts dijonsennep
1 ts estragon
Hei, dette så nydelig ut, bare så trist at jeg ikke tåler laks, den er for feit for min lille mave. Nydelige glass, et godt minne om en fin dag. Klem fra Mona.
SvarSlettå nam nam altså
SvarSlettdet så nydelig ut,all ære til mannen,
flink han,tar han oppdrag?hi hi..
nydelig glass,koselig å pynte å dekke på så vakkert til 2 da.
nydelige bilder.
ønsker dere begge en riktig god kveld,
klem fra sylvia
Kjempesjarmerende kokk høres det ut til...og lakseretten var virkelig fristende;) Så koselig at dere lager slike middager for to, med pent dekket bord, forrett osv...romantisk!
SvarSlettKoselig innlegg!
NAAAAM!!!!
SvarSlettDette såg no berre himmelsk ut♥
Trur eg må prøve denne oppskrifta☺
Kjempe fine bilder!
Å du..TUSEN TAKK for så gode ord frå deg♥Du gjer meg glad☺
Ønskar deg ein kjekke dag♥
Klem frå Astrid☺
Nam. Dette både hørtes- og såg veldig godt ut. Må si han er flink da, selv om det er spesialiteten hans. Nydelige glass du hadde og jeg er sikker på at dette var en velykket kveld for to.
SvarSlettps*det gjelder å skryte av det han kan, så kanskje han avanserer til flere retter.
Ha en fin tirsdag.
Klem Ann<3
Så det øverste bildet var utsikten ut av bildet?
SvarSlettJeg trodde det var et maleri, og studerte det veldig for å finne meninger bak...
Så skikkelser, men det gule kom hele tiden sterkt i forgrunnen!
Du har en søt mann.
Han vil gjerne glede deg.
Ta vare på ham!
Ikke terg, men skryt!
Hilsen meg i nord!
Hei!
SvarSlettFlink mann du har som lager slik herlig middag til deg:)
Takk for oppskriften, dette må vi prøve!
Nydelige vinterbilder hos deg, vi må gjøre det beste ut av denne snøen...her laver det ned i bøtter og spann, mannen er på båten i Amerika, men heldigvis har jeg gutter som kan brøyte for meg:)Men NÅ ER DET NOK VINTER for i år!!
Ønsker deg en fin kveld,klem Hanne
Dette så jo kjempegodt ut..kan nok hende jeg må prøve denne oppskriften:)
SvarSlettJa har iallefall lyst til å prøve å lage en slik skinnfell. Kurset starter i april så det blir morro..og fellene er jo flotte:)
Ønsker deg en flott uke!
Klem fra Thea
Så trivelig! Og så godt det så ut!
SvarSlettDen mannen må du passe godt på!!!!!!!
Ha en fin onsdag! Klem;))
Heldig du er med så flink mann! Det så veldig godt ut! Det må prøves en gang.
SvarSlettHa en flott dag! Klem
Hei :)
SvarSlettSå flink en mann da :)
Så skikkelig godt ut,takk for oppskriften :)
Utepeisen var skikkelig koselig.
Klem Siw
Å den lakseretten såg herlig ut,-tror jeg må prøve den (Kanskje søndag?)--Så fint at du la ut både oppskrift og bilder .Takk skal du ha.Og så de nydelige glassene da,-foretten såg også deilig ut.Virkelig et inspirerende innlegg.
SvarSlettNAM! og supert med oppskrift. Et flott innlegg. Ønsker deg n fin torsdag:)
SvarSlettEnig med deg..Man burde huske hverandre litt i hverdagen. En liten ting trenger ikke koset så mye..Det er tanken som teller!
Klemmer til deg
Dette så himmelsk godt ut og takk for oppskrift som skal prøves:-))
SvarSlettRegner med det ble en romantisk middag for to;-)
Klem
Vilken mysig blogg du har.Jag tycker det är jätteroligt med ny a tips och ideér. Titta in hos mig , kanske jag har nåt till dig. Kram, Agneta
SvarSlettNam nam :) nå fikk jeg lyst på laks, dette må jeg prøve :) skal gi deg en tilbakemelding når jeg har prøvd den! tusen takk for oppskrift!!!
SvarSlettherlig utepeis - det enkle er ofte det beste :)
kos dere masse i helga :O)
klem fra Lisa
Mmmm så deilig dette så ut! Laks er blandt våre favoritter også, og jeg lager det også i en form, men på en helt annen måte. Men denne så jo ut til å vøre skikkelig helgemat!
SvarSlettKos dere!
Klem Cathrine :-)
Nam! Det såg så godt ut! Det fikk eg lyst til å prøve.
SvarSlettFlotte glass, såg litt Jugend ut. (Det har eg lest om inne hos Nostalgias verden).
Inne hos meg er det noe til deg.
Klem fra Mira.