onsdag 27. juni 2012

Oppskrift på FragifluttiMange har spurt etter oppskrift på Fragifluttiskjerfet. En god kollega av meg, som er tysk har oversatt denne oppskriften til meg. Min kollega har ikke noe imot at jeg legger hennes oversettelse ut i bloggen min. Hvis jeg allikevel skulle gjøre noe ulovlig her, så regner jeg med at jeg får beskjed.

Grunnmønster: 6 omganger rett, 6 omganger vrang. ( Jeg la  opp 6 masker) Garn: Nordlys med pinne nr 2.5. ( Du kan godt legge opp bare 3 masker, ha tykkere garn og pinner)


1 del : Økning i hver 6. runde v/å doble den siste masken slik at den venstre kanten blir bredere, høyre kanten er rett opp.


2 del : Etter ca 40 cm, målt litt strukket. Fell av 1 maske i begynnelsen på hver 6 rad, og doble 1 maske i slutten av hver 2 rad. Det blir bredere mot venstre og noe "venstredreid" på høyresiden.


3 del : Etter ca 70 cm fell av 4 masker i starten på hver 6 rad. ( Det blir små hjørner) Samtidig dobles den første og den siste. 


OBS! Fell løst av. jeg har vasket den og tørket den med bølgene litt sammentrykket.


En kan huske på at alle fellinger er på ene siden, og økningene er på den andre siden. Jeg hadde et nøste Nordlys som er på 100 gr. Brukte alt. Du kan lage din Fragiflutti så stor som du vil. Den er veldig grei å slenge rundt halsen.

11 kommentarer:

 1. Takk for oppskriften, kanskje får jeg tid en gang...
  Ha god sommer!

  SvarSlett
 2. Takk for at du la ut oppskriften! Artig skjerf dette her- og ikke minst artig navn! Satser på å få prøvd ut oppskrifta en eller annen gang! Ha en fortsatt fin dag! :-)

  SvarSlett
 3. Takk for den!! Har faktisk en slik i tankene, og tror det også ligger ei oppskrift på strikkesida på fb, men denne var veldig grei!!
  Regn og kaldt, back to normal:)
  Kos dæ, klem;)

  SvarSlett
 4. Takk for oppskrift. Denne var ny for meg.

  SvarSlett
 5. Takk for oppskriften. Fikk et nøste med et nydelig melert merioullnøste i posten idag. Hadde vunnet det på fb. Dette passer perfekt til dette sjalet:))

  SvarSlett
 6. Stilig skjerf! Takk for oppskrift! Jeg er ingen strikker, men kanskje en gang?! ; ) Ha en flott kveld! : )

  SvarSlett
 7. Så hyggelig kommentar fra deg :)) Takker !!

  Herlighet så fine puter du har strikket og heklet *SMELT*
  Fletteputene er de fineste fletteputene jeg har sett !!
  Mønsteret ble så tydelig og fint...
  Den heklede puten i skjønne farger, var så utrolig søt :)

  Ønsker deg en fortsatt fin onsdag
  Klem Heidi

  SvarSlett
 8. Dette såg spennande ut - takk for oppskrifta

  Ha ein fin dag

  SvarSlett
 9. Heia, takk for koselige kommetar inne hos mæ :)

  Takk for oppskriften .

  Ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;0

  SvarSlett
 10. Jeg får vel takke for oppskriften, jeg også, men d har vært ett drepende kjedelig håndarbeid! I morra er d slutt på garnet, og d gledes :) Da åker d i ullvugga, og d skal bli spennende å se om den får den fasongen d skal ha? Jeg har aldri strikket ullskjerf i juli før, men d passer jo godt, for å dag har jeg gått i ullunderskjorte, og nå har jeg lagt meg på varmeteppet. Nesten som en vinterdag dette?!? En tragisk sommer i alle fall, og kropper verker etter å ha holdt på 2 timer i Hagen - knurr! Jeg trenger varme, og skjerfet er jo varmt, så d blir nok sikkert bra. Skal legge ut bilde når d er vasket :)
  Takk så lenge!
  Nattaklem og vakre tanker fra K@ri*

  SvarSlett
 11. Hei! Flott skjerf! Men del 3 står litt uklar for meg, kan du forklare? "3 del : Etter ca 70 cm fell av 4 masker i starten på hver 6 rad. ( Det blir små hjørner) Samtidig dobles den første og den siste." Gjelder siste setning her.

  SvarSlett