Dagen etter troppet vi opp som spente førsteklassinger. Jeg var litt spent på om jeg greide å følge med. Her ville det jo bli ingredienser som jeg ikke har hørt om før. Det var ikke noe å engste seg for viste det seg. Vår fantastiske lærer Pat var et eventyr å høre på. Snart var vi bare i gang med å lage Gumbo som er en slags sterk suppe med kylling i. Cajun mat.
Så har vi Gumboen da. Å nei, jeg glemte å ta bilde før jeg spiste den. Den var veldig god. Ja jeg spiste faktisk to porsjoner.
Her står Pat og storkoser seg mens hun forteller om sin vakre by New Orleans. Byens historie er litt av et eventyr, og med sånne talegaver ble det litt av en seanse.
Jambalaya. Denne retter var også god, men jeg likte best Gumboen.
Til slutt laget vi Praliner. Dette er en søtsak som er helt spesiell for området her. Veldig søtt og masse krefter som må til med røringen i gryta. En kjekk ung medarbeider måtte til for å hjelpe til med røring. Minner litt om karameller bare at dette er litt sprøtt. Er man glad i søtt så liker en dette.
Til maten fikk vi Ale som de kalte det. Det var en slags hjemmelaget øl. Jeg liker ikke øl, så jeg fikk verdens deiligste sitronlimonade. Utrolig friskt og godt.
Etter kurset gikk vi rundt i butikken og snopte krydder slik at vi kan lage Gumbo hjemme. Dette var virkelig en artig opplevelse. Så kjekt å være med på.
hei på deg!!Såå gøy da!!dette må du lage til oss når du kommer hjem :))hint hint hihihih!
SvarSletttenker du koser deg fremdeles!!Her har vi det vanlige bergensværet..(london tåke)
Og vi er på jobb!
kos deg masse videre!Artigt å følge deg!))))
Så moro med kokekurs! Det var også veldig artig å se de fargerike husene i det forrige innlegget ditt :)
SvarSlettArtig med matlagingskurs i butikken, sikkert fint å få med seg ideer til nye spennende retter! Lettvint å handle ingredienser fra samme sted- skikkelig vinn-vinn- opplegg for både butikkeiere og kursdeltakere! :-)
SvarSlettTenker dette var en artig opplevelse...og så koselige omgivelser som det så ut til å være :)
SvarSlettØnsker deg en fin helg
Nå ble jeg skikkelig misunnelig. Jeg elsker å prøve ut nye retter, så dette kunne ha vært noe for meg også. Kanskje du deler oppskrift på suppen :)
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Kokekurs er jo artig! Jeg tok et i Thailand i mars, og det var veldig lærerikt. Siden jeg bor i Oslo får jeg tak i alle de rare ingrediensene, så her står det Thai på menyen innimellom med både curry, supper og stekte nudler;-) God mai til deg!
SvarSlettKoselige bilder ...og en kjekk opplevelse .
SvarSlettSpennendemå det været reise rundt der borte
Kos deg videre og ha en fin helg
You are in New Orleans...we just left there! I love the food and the pralines are so good!!! I could eat them non-stop.
SvarSlettÇok harikasınız! :) selamlar, sevgiler. :)
SvarSlettSå fantastisk! :) Greetings, hilsener. :)
http://translate.google.com.tr/#tr/no/
Si meg en ting, bor du i USA? Du skriver
SvarSlettjo så mange fine innlegg derfra, og har i
tillegg så mange fine bilder!
Så kjekt at du ville bli med på giborten min :) Måtte ta en titt innom deg - mange fine heklerier her!
SvarSlettSå utrolig gøy dette å ha vært!!
SvarSlettØnsker deg en fortsatt fin helg :)
Klem Hildegunn
Det der så veldig moro ut :-)
SvarSlettSå morro på kokkekurs, da!!! Jeg tenker nok de som kjenner deg vil komme på middag, når dere flytter hjem igjen, tror du ikke?
SvarSlettDere er flinke til å utnytte tiden, det vil du ikke angre på.
Gleder meg til neste innlegg fra deg. Så spennende å følge med på.
God søndag.
Dette så gøy ut, morro å lære litt skikkelig amerikansk mat.
SvarSlettGodt ut så det også :)
Klem
Dette så smakfullt artig ut. Nam! Ganske heldig selv som fikk være med på noe sånt du :)
SvarSlettTakk for hyggelig kommentar på Floyd innlegget :)
Så spennende! Hadde garantert tatt et sånt kurs hvis jeg hadde anledning, ja! Moro med ny mat og nye smaker :)
SvarSlettSpennende! Kjekt å lære noe nytt og bli kjent med nye smaker. Med innkjøpt krydder, kan du jo invitere resten av familien på Gumbo når dere er hjemme igjen.
SvarSlettDu behøver ikke å bekymre deg for snegler i hagen helt enda. De jeg har funnet (ikke mange), er foreløpig er ganske små. Tror de største må ha dødd i vinter.
Ha en fin uke!
Skjønner at du koste deg! :) Hørtes spennende ut!
SvarSlettTakk for koselige kommentarer på bloggen min! :)
Klem Lisa
Så moro å lese! Ser virkelig ut som du koser deg i USA. Så husbildene i forrige innlegg - veldig fint sted!
SvarSlett