torsdag 9. mai 2013

Cooking class i New Orleans

En dag vi gikk rundt i New Orleans gater fikk jeg øye på en butikk som holdt Cooking Classes. Dette hadde jeg hørt om før. Det ble selvsagt å fyke rett inn og melde seg på et kurs.



Dagen etter troppet vi opp som spente førsteklassinger. Jeg var litt spent på om jeg greide å følge med. Her ville det jo bli ingredienser som jeg ikke har hørt om før. Det var ikke noe å engste seg for viste det seg. Vår fantastiske lærer Pat var et eventyr å høre på. Snart var vi bare i gang med å lage Gumbo som er en slags sterk suppe med kylling i. Cajun mat.


 Her har Pat gått i gang med Gumboen. Samtidig forteller hun New Orleans historie gjennom tidene. Helt fantastisk å høre henne fortelle. 


Så har vi Gumboen da. Å nei, jeg glemte å ta bilde før jeg spiste den. Den var veldig god. Ja jeg spiste faktisk to porsjoner.


Her står Pat og storkoser seg mens hun forteller om sin vakre by New Orleans. Byens historie er litt av et eventyr, og med sånne talegaver ble det litt av en seanse.


Jambalaya. Denne retter var også god, men jeg likte best Gumboen.


Til slutt laget vi Praliner. Dette er en søtsak som er helt spesiell for området her. Veldig søtt og masse krefter som må til med røringen i gryta. En kjekk ung medarbeider måtte til for å hjelpe til med røring. Minner litt om karameller bare at dette er litt sprøtt. Er man glad i søtt så liker en dette.


 Til maten fikk vi  Ale som de kalte det. Det var en slags hjemmelaget øl. Jeg liker ikke øl, så jeg fikk verdens deiligste sitronlimonade. Utrolig friskt og godt.



Etter kurset gikk vi rundt i butikken og snopte krydder slik at vi kan lage Gumbo hjemme. Dette var virkelig en artig opplevelse. Så kjekt å være med på. 


20 kommentarer:

  1. hei på deg!!Såå gøy da!!dette må du lage til oss når du kommer hjem :))hint hint hihihih!
    tenker du koser deg fremdeles!!Her har vi det vanlige bergensværet..(london tåke)
    Og vi er på jobb!

    kos deg masse videre!Artigt å følge deg!))))

    SvarSlett
  2. Så moro med kokekurs! Det var også veldig artig å se de fargerike husene i det forrige innlegget ditt :)

    SvarSlett
  3. Artig med matlagingskurs i butikken, sikkert fint å få med seg ideer til nye spennende retter! Lettvint å handle ingredienser fra samme sted- skikkelig vinn-vinn- opplegg for både butikkeiere og kursdeltakere! :-)

    SvarSlett
  4. Tenker dette var en artig opplevelse...og så koselige omgivelser som det så ut til å være :)

    Ønsker deg en fin helg

    SvarSlett
  5. Nå ble jeg skikkelig misunnelig. Jeg elsker å prøve ut nye retter, så dette kunne ha vært noe for meg også. Kanskje du deler oppskrift på suppen :)

    SvarSlett
  6. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Kokekurs er jo artig! Jeg tok et i Thailand i mars, og det var veldig lærerikt. Siden jeg bor i Oslo får jeg tak i alle de rare ingrediensene, så her står det Thai på menyen innimellom med både curry, supper og stekte nudler;-) God mai til deg!

    SvarSlett
  7. Koselige bilder ...og en kjekk opplevelse .
    Spennendemå det været reise rundt der borte
    Kos deg videre og ha en fin helg

    SvarSlett
  8. You are in New Orleans...we just left there! I love the food and the pralines are so good!!! I could eat them non-stop.

    SvarSlett
  9. Anonym10/5/13

    Çok harikasınız! :) selamlar, sevgiler. :)

    Så fantastisk! :) Greetings, hilsener. :)

    http://translate.google.com.tr/#tr/no/

    SvarSlett
  10. Si meg en ting, bor du i USA? Du skriver
    jo så mange fine innlegg derfra, og har i
    tillegg så mange fine bilder!

    SvarSlett
  11. Så kjekt at du ville bli med på giborten min :) Måtte ta en titt innom deg - mange fine heklerier her!

    SvarSlett
  12. Så utrolig gøy dette å ha vært!!
    Ønsker deg en fortsatt fin helg :)

    Klem Hildegunn

    SvarSlett
  13. Det der så veldig moro ut :-)

    SvarSlett
  14. Så morro på kokkekurs, da!!! Jeg tenker nok de som kjenner deg vil komme på middag, når dere flytter hjem igjen, tror du ikke?
    Dere er flinke til å utnytte tiden, det vil du ikke angre på.
    Gleder meg til neste innlegg fra deg. Så spennende å følge med på.
    God søndag.

    SvarSlett
  15. Dette så gøy ut, morro å lære litt skikkelig amerikansk mat.
    Godt ut så det også :)
    Klem

    SvarSlett
  16. Dette så smakfullt artig ut. Nam! Ganske heldig selv som fikk være med på noe sånt du :)

    Takk for hyggelig kommentar på Floyd innlegget :)

    SvarSlett
  17. Så spennende! Hadde garantert tatt et sånt kurs hvis jeg hadde anledning, ja! Moro med ny mat og nye smaker :)

    SvarSlett
  18. Spennende! Kjekt å lære noe nytt og bli kjent med nye smaker. Med innkjøpt krydder, kan du jo invitere resten av familien på Gumbo når dere er hjemme igjen.
    Du behøver ikke å bekymre deg for snegler i hagen helt enda. De jeg har funnet (ikke mange), er foreløpig er ganske små. Tror de største må ha dødd i vinter.
    Ha en fin uke!

    SvarSlett
  19. Skjønner at du koste deg! :) Hørtes spennende ut!
    Takk for koselige kommentarer på bloggen min! :)
    Klem Lisa

    SvarSlett
  20. Så moro å lese! Ser virkelig ut som du koser deg i USA. Så husbildene i forrige innlegg - veldig fint sted!

    SvarSlett