onsdag 8. mai 2013

New Orleans


Vi har akkurat hatt en nydelig uke i New Orleans. Mens vi var der var det Jazzfestival. Her var det bare å kose seg altså. På gater, puber og restauranter var det musikk og underholdning. 


Må bare vise en knippe nydelige hus. Sånne hus er det masse av i byen. De sier at det er Haitierne som brakte med seg det  fargerike innslaget til New Orleans.


Det er bare å rusle rundt i denne vakre byen med de åpne koselige menneskene. De vi snakket med karakteriserte seg selv som spesielle. Vi som bor her er spesielle. Akkurat dette uttrykket hørte vi fra flere. Må bare si meg enig. Folk virket så glade og åpne.
Nydelige drinker, musikk og mange varmegrader. 


Selvsagt fant jeg en garnbutikk i New Orleans også. Denne butikken lå omtrent midt i det Franske kvarteret. Hyggelig betjening, men litt rotete butikk.. Garnet lå i hauger rundt omkring i butikken. Jeg måtte selvsagt snu og vende på alle nøstene som sikkert var dandert "rotete" med vilje. Endte med å kjøpe dette blå nøstet som dere ser under her. Det glitrer, og er kjempegodt å hekle med. For 100 gr betalte jeg nesten 400 kroner. Ja jeg vet det er dyrt, men det glitrer så da så... Helt nederst til høyre kan dere se garnet pakket inn som en presang til meg selv.


Damen på bildet er en annen kunde. Denne butikken solgte også malte striebroderier. De fikk jeg ikke ta bilder av, for de var unike for denne butikken. De hadde masse forskjellige motiver og garn til dette.


En tur med steambåten Natcez måtte vi bare få med oss. Det var tre retters middag med et kjempeband som heter  Dukes of Dixieland. Helt fantastisk.Dukes of Dixieland.

21 kommentarer:

 1. Noe så fantastisk! Men det er fint å "reise med" på bilder også. Flott innlegg!

  Ha det fortsatt fint!

  Klem

  SvarSlett
 2. herremin så herlig. Om jeg noen gang skal reise til USA, er det denne byen jeg har lyst til besøke.
  Jeg har ikke fått med meg hva du gjør i USA? Bor du der, er du på en kjempelang ferie? :)
  Spennende i alle fall å få være med på litt av reisen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 3. Nydelige hus. For en inspirasjon å være der. Med folk som kan være spesielle og si det..;))
  Jammen var nøstet dyrt, men så lenge du kan lage noe fint av det er det et fint minne om den fargerike byen. :))

  SvarSlett
 4. Åååååå, så herlig. Flotte bilder, det må være en drøm å være der! Har alltid ønsket det, kanskje en gang. Fikk enda mere lyst nå etter å ha sett bildene dine og lest om alt det spennende. En ekte hjuldamper da gitt :)
  Herlig garn også, blir spennende å se hva du finner på med dette.
  Kos deg masse videre.
  Klem

  SvarSlett
 5. Starter med å takke for den flotte omvisningen og turen i New Orleans. Veldig morsomt å bli med deg rundt :0). Klart du måtte kjøpe med deg noe garn. Hadde aknskje valgt litt annerledes, men smak og behag :0). God tur videre

  SvarSlett
 6. For ei flott reise de er på. Kjekt at du legg ut bilder. Og garnet som du kjøpte, har du heilt sikkert fortjent:) Kos dåke vidare.

  SvarSlett
 7. Så spennende;) Skal si du får oppleve mye;) Nydelig det garnet, var alt garnet like dyrt? Trodde igrunn at alt var billig over there;) Veldig flott med de fargerike husene, har hørt at maten skal være veldig god i New Orleans ja. Du får kose deg videre med heklingen.

  SvarSlett
 8. Heisann
  Ååååå....herlige New Orleans. Der har nemlig jeg også vært, og du beskriver den som jeg husker den, men herlige mennesker som byr på seg selv.
  Jeg kjørte også hjuldamper, men i regnvær. Det ødela litt av idyllen, men de spilte Old man river....og det hjalp litt.
  Jeg bodde i det Franske Kvarteret, og jeg husker jeg drakk HURRICANES av digre glass, som du viser her. Og så spiste jeg Cajun-food.
  Så flott at dere tar dere turer rundt omkring sålenge dere er i USA. Hver by, sin sjarm, synes jeg.
  Og lærte du å uttale navnet på byen riktig? Det kan jeg! ;)
  Ha en deilig kveld.
  Selv skal jeg under et pledd med strikketøyet, etter å ha kjørt tur-retur Oslo i dag, pga flystreiken. Marianne måtte hjem, og vi måtte finne andre metoder å komme hjem på. Ikke visste jeg at halve dagen skulle brukes til å sitte i lange bilkøer....grmpf. Men noen herlige dager har vi hatt, med Københavner besøk.

  SvarSlett
 9. Tak for kommentar på min blog!
  Nu har jeg været en tur rundt på din blog. Det er nogle fantastisk flotte tæpper og puder du har hæklet.
  Fortsat og rejse!
  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlett
 10. Så flott at du tar oss med til New Orleans! Jeg har aldri vært der, men det ser jo veldig hyggelig ut! Så artige og fargerike hus de har der. Stilig med steambåt, god mat og musikk! Høres ut som en herlig kombinasjon! Kos deg videre!! :-)

  SvarSlett
 11. Tusen takk, da har jeg fått oppleve New Orleans også. Kjempeartig. Du er flink til å formidle og flotte bilder.. Skjønner at du koser deg. Så blir det spennende å se hva du tryller frem av det dyre garnet.

  SvarSlett
 12. Takk for kommentar på siste rullelua! Jeg er vokst opp på Tingvoll, men eldste dattera vår bor i Kristiansund med samboer og vesle Sigurd. Yngste datter med samboer bor i Trondheim. Så nå skal vi på 17.mai/pinsetur nordover på gamle trekter. Håper Valdresflya er åpen, for det er jo litt væravhengig.
  I dag er det skodde langt nedover liene, men det er bra temperatur, hele 9 grader!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 13. I love all of those houses, they are so colourful.....nothing like that here in Scotland! Thank you for commenting on my blog!

  SvarSlett
 14. Wow, for en fantastisk tur dere har hatt! Dette må jo være en by man blir glad av å være i med alle de fantastiske fargene, for ikke å snakke om musikken.

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 15. For en fantastisk tur dere har hatt, et spennende sted å besøke!
  Her hjemme har det endelig blitt litt varmere. Nesten 20 grader i går. I dag regner det igjen, og det er mer normal temperatur på rundt 10 grader. Det skal visst bli regn stort sett en hel uke, men prognosen for 17. mai viser 16-17 grader og sol. Håper det slår til.
  Ha det fint videre!

  SvarSlett
 16. oj oj oj for noen morsomme opplevelser du har om dagen. Jeg blir i godt humør og koser meg med å lese innleggene dine. Festlig farger på husene i New Orleans.

  SvarSlett
 17. Ååå, så koselige bilder du har tatt! Ser ut til å være en veldig fin by :)

  SvarSlett
 18. Du får jammen meg med deg litt av hvert! Det ser utrolig flott ut, og de husene som haitierne er opprinnelsen til er bare så skjønne. Var de små, eller er de i normal størrelse? Ser små ut på bilde ifht de andre husa ved siden av, synes jeg :)
  Kos deg masse, selv med dyrt garn ;)))))
  Klem!!

  SvarSlett
 19. Hvilken sjarmerende by! Veldig flotte bilder du tar:) Så fint ut i Washington også, Du er heldig som får reist så mye!

  SvarSlett
 20. Flotte bilder! Takk for titten! :)

  SvarSlett
 21. Skal si du har hatt en fantastisk tur, morsomt å få være med på! GOD SOMMER med lite regn i Bergen!

  SvarSlett