mandag 19. oktober 2009

En uke i Oslo

Jeg har vært en uke i Oslo. De første dagene var det veninnetur. Vi bodde på Hotell Plaza og koste oss glugg ihjel. Masse shopping og gode måltider . Vi lunchet på teaterkafeen og følte oss som “de” damene.IMG_1539IMG_1530 En kveld bestilte vi Dinnershow hos Wallmans salonger.Det ble en spektakulær kveld.K jempegod mat. Fire retters middag og underholdning av artister som også serverte oss maten. IMG_1534

Wallmans lå i Møllerparken 6. De holdt til i et gammelt spinneri .Oskar Bråten har lagt bøkene sine til dette miljøet blant fabrikkarbeiderne. Alle har vel hørt om Hønselovisa og Ungen. Her ser vi hagen hennes . Hønselovisa er selvsagt en skikkelse i Bråtens bøker. Det var en utstilling der. Tok et bilde inne . Falt for denne koselige ovnen. IMG_1535 IMG_1528 Vindusshopping på AKAZIA i OSLO CITY. Hva skal du med den, sa veninnen min. Bruke den når du tar inn eggene? Hm, ja kanskje det. IMG_1563 Hadde vært koselig med noen høner bak huset. Litt vanskelig å ta fra dem eggene kanskje.Denne ble ikke kjøpt, bare beundret. I Bogstadveien var det en bruktbutikk. Der fant jeg disse to “blikk” sølvfatene. De ble med til Bergen for 20 kr stykket.

Til helgen kom gubben, og min veninne skulle videre til Asker. Vi hadde en trivelig helg i Oslo, med revy på LATTER med Rune Andersen og Espen Beranek Holm. Konsert på lørdag. Vi hadde en nydelig middag på Zorba. Kan anbefales. Levende musikk og dans.