fredag 9. mai 2014

Steeking av Sinnasaujakken


Sinnasaujakken ble deilig å ha på seg. Oppskriften er kjøpt på Ravelry hos Pinneguri.


Endelig ferdig strikket Sinnasaujakke. Klippet i strikk har jeg aldri gjort før, og som mange av dere har fått med seg så kan jeg ikke sy. Har heller ikke symaskin. Mange rundt meg her har ristet på hodet når jeg har lansert steeking med hekling. "Det kommer ikke til å holde, og så rakner hele strikket." Vi får se..Måtte bare motbevise da vet du. Jeg tok en sjangs. Leste meg opp på Youtube, andre blogger og alt jeg kom over. Har sett på utallige youtubeklipp. Det kan anbefales. Lærte mye der. Til slutt endte jeg opp med beskrivelsen jeg fant hos nøsteblogg her. Fant midtpunktet, og heklet så fastmasker på hver side. La så hele oppskriften inni jakken, (dette for ikke å klippe opp noen tråder på bakstykket) og lot saksa gå. 


Det går bra ser dere. Tunga beint i munnen mens jeg klipper.


Jeg har allerede begynt å tenke på neste gang. Da skal jeg hekle med tynnere ulltråd, og  i samme farge som strikket. Turde ikke det denne gangen. Var livredd for ikke å se hva jeg klippet i. Plukket opp masker til knappestolper etter at jeg klippet. Det er visst ikke så lurt, men det ble så bakvendt å hekle før jeg klippet så jeg lot det stå til. Gikk bra det også. OBS at denne jakken er strikket i 100 % ren ull. Kauni og Rauma Finullsgarn. Steeking er ikke å anbefale på superwashgarn eller alpakka.

Så ble det veldig lett å bare brette heklekanten til siden og sy små sting langsmed hele knappestolpen. Dette på hver side. Tynnere heklegarn, og om jeg hadde vært litt flinkere til å sy så ville denne kanten blitt penere. Det er absolutt rom for forbedringer.


Jeg har nå fått lyst på flere jakker. Selv om jeg ikke kan sy eller har symaskin, så er det nå mulig for meg å mekke meg en jakke.


Jeg har alltid samlet på knapper. Disse knappene er veldig gamle, og det var akkurat åtte stykker av dem.


Ble slett ikke så verst denne jakken vel ? Min aller første jakke med oppklipp. Skal vaske den i vaskemaskinen. Da skal visst alle tråder feste seg ekstra godt til hverandre, men jeg har brukt denne jakken i flere dager nå og alt sitter som støpt. Ingen ting rekkes opp. I am so happy !

DET HOLDT... JIPPI.