søndag 14. mars 2010

Gladdag på bussen

Sakte snegler teppet seg ferdig. Det haster egentlig ikke. En skal jo kose seg med håndarbeidet, og ikke stresse. Stress har jeg nok av. Hver gang jeg skal på seinvakt tar jeg bussen. Bruker nesten en time hver vei. Så det er forståelig at jeg blir lei av at det går to timer av min dyrebare fritid til å busse. Vanligvis er det sånn passe kjedelig med buss, men tirsdag hadde jeg en fortyllende tur med rute 50.
Med mitt sedvanlige busstryne i behold, steg jeg på 50-bussen. Sjåføren ønsker meg strålende velkommen til bussen hans. Wow, ikke hver dag en føler seg så velkommen. Kanskje han synes jeg ser bra ut. Hm.. Vel anbrakt i setet, setter jeg i gang med å sende tekstmeldinger til venner. Kjedelige bussturer passer utmerket til sånne sysler.Plutselig blir jeg oppmerksom på en atmosfære som er helt ulik enn ellers på bussturer. Hver passasjer blir ønsket velkommen inn i bussen, og ved avgang får de et Ha det bra, vennen. Jeg tenker i mitt stille sinn at denne hyggeligheten kan umulig vare hele turen, men det holder. Det tar seg faktisk opp.På Torget stiger en ung dame på, og spør om når bussen ankommer Nesttun. Hun har en avtale kl ditt og datt. Det rekker du, sier denne strålende sjåføren. Hvor skal du hen da? På et treningssenter. Lang samtale følger om hvor flink denne frøkna er til å trene. Hyggelig! Veldig hyggelig, og samtidig ønskes påstigende passasjerer velkommen, og ha en fin dag til avstigende. Til og med de som stiger på bak slipper ikke unna godordene. Helt herlig

Det har ingenting med hvordan jeg tar meg ut i dag. Han er like koselig mot alle. Ikke bare denne innbilske frua her. Jeg begynner å se meg rundt på mine medpassasjerer, og ser at ungdommene tar proppene ut av ørene, og følger med på dette som skjer. Folk i alle aldre smiler til hverandre, og jeg oppdager at jeg selv sitter med et tilfreds smil rundt munnen. Må selvsagt ta meg i det. Retter opp maska, litt. Ikke lett når gamlemor som går av ved Odontologen, får høre at det var kjekt å ha henne med på turen i dag, og velkommen tilbake. Vi som er passasjerer denne dagen sitter med våkne blikk, og følger med, og lurer på hva han vil si til meg når jeg går av denne "happy riden". Skuffet blir jeg ikke. Han ønsker meg en god dag og topper det med å slenge på vennen.

Nå kommer jeg til å være spent hver gang jeg skal ta 50-bussen. Er det han som kjører?