lørdag 15. januar 2011

Grått teppe


Jippi! Endelig ble teppet mitt ferdig. Nå går jeg bare og gleder meg over resultatet. Deilig og varmt, og grått er ikke kjedelig i det hele tatt.


Her ligger det og troner på gulvet i all sin prakt. Teppet er 135 cm i bredden. Lengden ble 218 cm. Jeg laget 160 lapper tilsammen. 10 i bredden og 16 i lengden.Det ble et stort teppe. Strikkede og heklede lapper i grå og hvite farger. Brukte litt forskjellig garn. Noe fra Sparkjøp (Safir) og noe fra Nille (Østlandsgarn). En gråfarge fra Dale (Falk) 

.
Begynte på teppet i slutten av juli måned. Lappene ble ferdige ganske kjapt. Det kjedelige var jo å sy sammen herlighetene. De strikkede lappene har lett for å strekke seg. Etter sammensyingen ble det en lang pause. Denne uken tok jeg meg sammen, og satte meg ned i godstolen med lydbok på øret og heklenålen i hånden for å lage kant rundt teppet. Heklet fire rader med fastmasker rundt hele teppet, og avsluttet med en picotkant til slutt. Jeg synes at alle tepper fortjener en fin kant rundt seg. Det blir liksom prikken over i`en det.Det var på bloggen til Mia i Mias Landliv at jeg ble inspirert til å lage dette teppet. Falt pladask for teppet hun hadde laget.


Jeg har laget mange tepper nå. En kan jo spørre seg hva fruen skal jeg med så mange tepper? Først å fremst må jeg si at det er koselig å lage tepper. Kjekt å sette sammen farger og planlegge et nytt arbeid. Så kan en jo slenge det over sofaen som her. Ole Brum synes det er helt okei.Feirer teppet med en god kopp te.Legger teppet sammen, og danderer det på andre siden av sofaen. Mye en kan gjøre med et teppe ser du.

Ole Brum sier jo alltid  ja takk til begge deler. Her koser han seg med på ullteppet og nyter friske blomster. Både Ole Brum og jeg løfter hendene i glede over at teppet er ferdig. Vi ønsker dere alle en fin dag.