tirsdag 2. oktober 2012

OKTOBER


Det er høstferie for meg denne uken. Kjempefint å være på hytten når været er helt på topp. Jeg går bare å myser mot sjøen. Heldigvis er båten dratt på land for vinteren, for her er masse hagearbeid som må gjøres. Begynte såvidt i dag med å renske bedene til vinteren. Tar litt i gangen, slik at jeg ikke risikerer hekseskudd i ryggen (snakker av erfaring).


Litt ny jord får være med i bedene utover vinteren. Jeg klipper vekk blader og rydder godt, men klipper ikke ned stilker som blir harde. De harde stilkene skal være igjen for å stikke rådyrene på snuten hvis de prøver seg til våren. Er jeg ikke fæl? Rådyrene spiser rubb og stubb av alt det fine i hagen. Ja, jeg vet at de er søte. Se bare på denne som jeg traff i sommer.


En bitte liten baby faktisk. Moren var nok i nærheten, men jeg så henne ikke. Hun stod vel å knasket i seg en fin hageplante et sted. 

.
De siste Pelargoniene står fint enda. De blir med hjem til vinterlagring.Har virkelig kost meg i dag. Gått tur nede ved sjøen og sett på det klare vannet, og skyer som speilte seg i sjøen.


Andre dagen i Oktober, og jeg har sittet ute på terrassen med mitt nye prosjekt. Noe hekling som vanlig. Jeg koser meg aller best når jeg nettopp har startet på et nytt heklearbeid. Er kjempeivrig da, vet du. "Yren" har lovet meg godt vær helt til lørdag. Så da sitter jeg nok på terrassen med noe mykt ull i hendene  hver dag jeg da.