mandag 24. januar 2011

Grovt brød
Før jeg kunne slenge meg oppi  godstolen i dag, bakte jeg brød. Vil dele en veldig god oppskrift på et enkelt, og godt grovt brød med dere.I kg sammalt  grov hvete  blandes med en pakke gjær, 1 ss sukker og 1 ts salt. Smelter så 1ss margarin og varmer 7 dl lettmelk  i samme kjele. Alt eltes godt i maskina. Deigen skal være samlet, men litt bløt. Fuktig deig.
Heller deigen opp i 2 former.Jeg synes det er veldig greit å legge bakepapir i formene. Da er brødene så lett å få ut etter stekingen. Først når deigen er kommet i formene skal de heve seg. Altså ingen forheving. Lettvint.


Brødene heves i ca 40 min, eller til du ser at de nærmer seg toppen av formene.
Stekes i ca 40 min på 250 grader. Det skal høres en hul lyd når du banker i brødene.Da er de fiks ferdig.

 

Dette er sunne brød. Godt med brød som du vet ikke inneholder noe "ruskomsnusk" Vi har alltid laget disse brødene. Tror det var jeg som kom over denne oppskriften for mange år siden. Både min mor og jeg har laget disse brødene ofte. Gjett om det er gode skiver med brunost på.


Endelig er jeg lainet opp i godstolen med mormorkoppen og en skive med brunost. Jeg ser at jeg har fått noen nye følgere i det siste. Det er jeg veldig glad for. Vil gjerne ønske de nye følgerne velkommen. Takk også for alle de flotte kommentarene som jeg fikk for teppet mitt i forrige innlegg. Ønsker dere alle en fin ny uke.