tirsdag 27. april 2010

Babyklær

Hvem skal fylle disse skoene?  Mitt første barnebarn. Ruths datter skal bli mormor. Det første barnebarnet er på vei.  Merkverdig, sier jeg. Jeg føler meg jo alt for ung. Det er jeg selvsagt ikke, men det er så rart. Har ikke helt fordøyd det.Jeg har jobbet meg gjennom et antrekk til den lille. Datteren min ville ha en litt sprek farge så jeg skippet lyseblått og gikk for denne fine blåfargen. Garnet kjøpte jeg på Nillle. Mykt og godt babygarn. Jeg har kastet båndet rundt garnet og om jeg får en pistol mot hodet så husker jeg ikke navnet på garnet. Hm, høres det ut som en bestemor? Uffda. Sånn går det. Også jeg som er alt for ung.Ja, ja... Skoene er strikket etter et mønster jeg fant hos Janne i Fagerlia. En utrolig flink dame fra nordmøre.

Jakken og luen har jeg strikket to ganger før. Det er 23 år siden sist. Tenkte da at det skulle gå greit denne gangen. Gjett om jeg har svetta over denne jakken? Er ikke så vant med å tyde mønster. Må ha det inn med teskjeer, og strever allikevel. Gubben min har tilogmed vært behjelpelig med å tyde mønsteret.Ble da ferdig til slutt og antrekket ligger nå klar til å brukes av en liten kar, som skal se dagens lys i juni. Spennende.

Ble nå ganske koselig denne jakken da. Artig med denne bobleeffekten. Tror ikke jeg skal strikke mere til babyen nå. Har så mange andre prosjekter på gang. Butikkene er jo også full av nydelig barnetøy. Tror jeg får snope litt til ham.


Jeg går bare å smugtitter på den lille jakken, og lurer på hva slags liten fyr han blir. Velkommen skal han iallefall være. Kjenner jeg meg selv rett så forelsker jeg meg pladask i ham. Han er allerede i mine tanker hver skapte dag.