onsdag 8. mai 2013

New Orleans


Vi har akkurat hatt en nydelig uke i New Orleans. Mens vi var der var det Jazzfestival. Her var det bare å kose seg altså. På gater, puber og restauranter var det musikk og underholdning. 


Må bare vise en knippe nydelige hus. Sånne hus er det masse av i byen. De sier at det er Haitierne som brakte med seg det  fargerike innslaget til New Orleans.


Det er bare å rusle rundt i denne vakre byen med de åpne koselige menneskene. De vi snakket med karakteriserte seg selv som spesielle. Vi som bor her er spesielle. Akkurat dette uttrykket hørte vi fra flere. Må bare si meg enig. Folk virket så glade og åpne.
Nydelige drinker, musikk og mange varmegrader. 


Selvsagt fant jeg en garnbutikk i New Orleans også. Denne butikken lå omtrent midt i det Franske kvarteret. Hyggelig betjening, men litt rotete butikk.. Garnet lå i hauger rundt omkring i butikken. Jeg måtte selvsagt snu og vende på alle nøstene som sikkert var dandert "rotete" med vilje. Endte med å kjøpe dette blå nøstet som dere ser under her. Det glitrer, og er kjempegodt å hekle med. For 100 gr betalte jeg nesten 400 kroner. Ja jeg vet det er dyrt, men det glitrer så da så... Helt nederst til høyre kan dere se garnet pakket inn som en presang til meg selv.


Damen på bildet er en annen kunde. Denne butikken solgte også malte striebroderier. De fikk jeg ikke ta bilder av, for de var unike for denne butikken. De hadde masse forskjellige motiver og garn til dette.


En tur med steambåten Natcez måtte vi bare få med oss. Det var tre retters middag med et kjempeband som heter  Dukes of Dixieland. Helt fantastisk.Dukes of Dixieland.