onsdag 6. juni 2012

Rabarbrasaft


I dag har det vært nydelig vær her i Bergen. Kunne kose meg litt i solkroken på terrassen.
Jeg har laget rabarbrasaft i dag. Lette etter oppskrifter på nettet, men kom fram til min egen blanding til slutt.Jeg hadde 3 kilo rabarbra som jeg kuttet opp i passe stor skiver. (Tok ikke av skallet. Det er det som gir den fine fargen.) Puttet alt i en stor gryte sammen med 9 dl vann, 3 Lime i båter og 2  splittede vaniljestenger.
Dette kokte jeg opp til rabarbraen sank sammen. Ca 15 min.  Så silte jeg dette gjennom en silepose.
Kan bruke et kjøkkenhåndkle også.Når alt hadde silt gjennom kokte jeg dette opp på nytt. Tilsatte 1 kg sukker. Kokte opp igjen, samtidig som jeg tok vekk skummet med en skje. Jeg steriliserte flaskene inn i komfyren på 100 gr. Min saft ble akkurat passe søt, med et hint av vanilje og lime. Selv drikker jeg ikke så mye søtt, men denne saften er virkelig god. I skrivende stund sitter gubben og lesker sin tunge. Denne saften likte han også. Ingen E- stoffer i denne vet du.

Har vært innom Volda, og der har jeg en super garnbutikk som jeg pleier å besøke. Butikken heter Volda Mode.  
Der er de så utrolig greie og hjelpsomme. Alltid hyggelig å stikke innom. Fant et nytt garn der.(Bildet over her) Falt for fargen og kvaliteten på garnet. Må bare finne på hva jeg skal lage av det. Av 100 gr garn må det vel bli noe gøyt.
 Fragifluttien (betyr Molo) som jeg har vist tidligere, er endelig ferdig. Den er strikket av Vikinggarnet Nordlys. Klarte ikke å la være å kjøpe et nytt nøste i det samme garnet. Denne gang i turkisfarger. 


Dette håndarbeidet er litt kjedelig å strikke, men det er utmerket bilarbeide. Vi har så lang vei til hytta på Nordmøre, og da er dette arbeidet akkurat passe. Ingen telling eller noe annet innviklet. 
Passformen blir unik.Skjerfet formelig smyger seg rundt halsen.

Til slutt vil jeg bare ønske mine nye følgere velkommen til siden min.