lørdag 1. mai 2010

En frekk fyr og en kjekk fyr.

Ute kommer våren med stormskritt,og jeg rusler rundt og inspiserer blomstringen. Julerosene strutter framdeles. Primulaene koser seg i vårsola. Herlige trofaste venner i hagen. Det er så vakkert at jeg ikke kan se meg mett.
Kjekt med stauder som kommer tilbake hvert år. Denne rabatten er så grei . Jeg fikk en liten avlegger for noen år siden og har delt og delt. Til slutt dekket jeg hele kanten på dette bedet. Veldig praktisk for det holder gress og ugress vekk fra bedet. Blomsten stråler jo mot meg, og gjør meg glad. Jippi !


Tok med dette bildet fra i fjor. Her står minipåskeliljene og kroer seg i sola.  Helt friske og fine. Ikke minst, hele. Det kan man ikke si om disse bildene under, som er fra i år. Verdens verste "fyr" har vært borti påskeliljene og knasket i seg nesten hele blomsten. Fyren kan ikke knaske i seg et blad eller noe. Nei, den må ha blomsten ! Så klart ! Fyren er en snegl, selvfølgelig. Sneglene har virkelig tatt litt av hagegleden fra meg. De er så grådige, og de er overalt. Du tror det ikke før du får se det.


Jeg skal ta det med ro et par uker. Er sykemeldt. Jeg tar det med godt humør, og koser meg inne med hekling og lesing. Er i ferd med å avslutte dette teppet nå. Har holdt på siden i høst engang. Det har tatt litt tid, for jeg får lyst til å lage andre ting innimellom som  går litt fortere. Jeg er litt resultatorientert. Har bare 7 doble rader igjen på teppet nå, så resultatet er i sikte. Har lyst til å lage en kant rundt også. Vi får se.


Snakker om "fyrer". Jeg har også en kjekk fyr i mitt hjem. Det er gubben min som er verdens beste, for meg.  Nå har han med sin vanlige akademiske iver gått inn for å  lære seg å bake brød. Han har surfet og søkt på oppskrifter. 30 april slo han til med Ellens youghurtbrød. Oppskrift funnet på nett. Opplysningskontoret for brød og korn. Det ble 4 herlige brød med sirup og anis tilsatt. Kan tro det ble godt med brunost på. Vi måtte gi et brød til foreldrene hans også.


1. mai slo han til med 4 nye brød. Denne gangen Bondens hverdagsbrød fra samme nettsted. Vi tok de akkurat ut av stekeovnen så det har vi ikke smakt på enda. Ser bra ut da ? Både bildet og brødene er ferske her. Og dette fra en mann som slett ikke er noen "kjøkkenskriver". Han kan å lage en rett, og den kan dere se  her. Jeg er stolt av min flinke gubbe.
 
I tillegg til all denne brødbakingen, har han denne helgen sørget for at vi har ved nok til neste vinter. Jeg synes jeg har vært heldig med denne "Fyren" min.