mandag 8. mars 2010

Lommetøfler og en Ufo

Jeg har lært av en annen blogger hva Ufoer er for noe. Det var så mange som skrev i kommentarene at de hadde ufoer liggende. Måtte spørre den koselige bloggeren Bodil hva dette var for noe.. Jeg fikk kjapt svar at det var uferdige håndarbeider. Der er jeg faktisk ikke helt borte selv. Oppi kista mi lå det en nesten ferdig heklepute. Der har den lagt i 25 år. Hallooo... det er lenge det. I helga ble den ferdig. Det fine vinterbildet som står på kisten har min mor Ruth malt.

Måtte bare ta bilder av de flotte tulipanene jeg kjøpte til helgen. De var små og gule da de ble kjøpt, men utsprunget kom det fram striper med rødt. Rene kunstverket. Pellisene i kjøkkenvinduet lover godt. Friske skudd spirer friskt, mens de ser ut på en hvitmalt hage.
Så fant jeg oppskrift på lommetøfler hos en annen blogger. Husker ikke hvem, så jeg kan ikke linke.De var artig å lage, og når jeg finner en superenkel oppskrift så blir det fabrikk. Lar det stå til og lager masse mer enn jeg trenger selv. Enkel å strikke, og så kan en jo pynte tøflene som en vil med hekleblomster osv. De er kjempegode å ha på seg. Bruk garn som passer til pinne nr 4 og strikkes fram og tilbake.


* Legg opp 5 masker, strikk 6 pinner fram og tilbake.
* Fortsett, men øk 1 maske i begynnelsen av hver pinne til du har 22 masker.
* På neste pinne økes det i hver maske( fremste og bakerste maskeledd) det blir 44 m
* Strikk videre 15 cm vrangbordstrikk med 2r, 2vr,
*Strikk så to og to masker sammen til det er 22 masker
* Fortsett med å felle 1 maske i begynnelsen av hver pinne til det er igjen 5 masker
* Strikk 6 pinner og fell av.
* Brett arbeidet og sy sammen de smale remsene og sidene på vrangbordstrikken

Tøflene sernå ut som en liten veske, men er tøyelig og passer godt til foten. Jeg har brukt Safir og Rubin til mine tøfler.