torsdag 14. mars 2013

New York walkingVi vandrer rundt i New York på fritiden vår. Jeg har verdens beste reisefølge. Min kjære mann som jeg har vært gift med i snart 35 år. Han går akademisk til verks med å bli kjent i byen. Så vi vandrer fra strøk til strøk, og han har historier til bygg og hendelser. Det er absolutt en artig opplevelse å reise med ham.


De to første bildene er fra Ground zero. Litt vemodig egentlig å se alle navnene på folk som omkom den 11/9-2001. Her bygger de opp rundt, men selve stedet hvor tvillingtårnene stod er blitt et minnested. Masse sikkerhetsforanstaltninger før vi fikk komme inn.Her er bilder fra en annen tur. Dette lille huset Bedford street er mindre enn 3 meter bredt. Det ligger i Geenwich village, og gjett hvem som har bodd her? Jo Cary Grant. ( for de som husker) En kjent filmskuespiller fra femtiårene. Vi gikk her på lørdagen, og det er en trivelig stemning i Greewich village.

 Dette berømte bakeriet lå i ruten vår. Her var det lang kø, så vi kjøpte ingen ting denne dagen. Må være gode bakevarer her. Køen går helt rundt hjørnet..

Som sagt så går vi mye. Vi liker å vandre begge to, så det går bra. Mitt reisefølge har ofte en overraskelse på turene. Denne dagen var det en ny strikkebutikk som ligger på  East Village. Plutselig stod vi foran Downtown  Yarns.  Olala så glad jeg ble da. Rett inn for å kjøpe garn da vet du.

Valget falt på Peruansk bomullsgarn denne gangen. Jeg synes ikke det er så dyrt med garn her. For hesper med 100 gram betalte jeg i underkant av 60 kr. Denne butikken var også veldig trivelig. Veldig liten og smal butikk, men med lunhet og varme.