torsdag 14. mars 2013

New York walkingVi vandrer rundt i New York på fritiden vår. Jeg har verdens beste reisefølge. Min kjære mann som jeg har vært gift med i snart 35 år. Han går akademisk til verks med å bli kjent i byen. Så vi vandrer fra strøk til strøk, og han har historier til bygg og hendelser. Det er absolutt en artig opplevelse å reise med ham.


De to første bildene er fra Ground zero. Litt vemodig egentlig å se alle navnene på folk som omkom den 11/9-2001. Her bygger de opp rundt, men selve stedet hvor tvillingtårnene stod er blitt et minnested. Masse sikkerhetsforanstaltninger før vi fikk komme inn.Her er bilder fra en annen tur. Dette lille huset Bedford street er mindre enn 3 meter bredt. Det ligger i Geenwich village, og gjett hvem som har bodd her? Jo Cary Grant. ( for de som husker) En kjent filmskuespiller fra femtiårene. Vi gikk her på lørdagen, og det er en trivelig stemning i Greewich village.

 Dette berømte bakeriet lå i ruten vår. Her var det lang kø, så vi kjøpte ingen ting denne dagen. Må være gode bakevarer her. Køen går helt rundt hjørnet..

Som sagt så går vi mye. Vi liker å vandre begge to, så det går bra. Mitt reisefølge har ofte en overraskelse på turene. Denne dagen var det en ny strikkebutikk som ligger på  East Village. Plutselig stod vi foran Downtown  Yarns.  Olala så glad jeg ble da. Rett inn for å kjøpe garn da vet du.

Valget falt på Peruansk bomullsgarn denne gangen. Jeg synes ikke det er så dyrt med garn her. For hesper med 100 gram betalte jeg i underkant av 60 kr. Denne butikken var også veldig trivelig. Veldig liten og smal butikk, men med lunhet og varme. 


26 kommentarer:

 1. Helt Fantastisk!!Så gøy dere har det!!Flotte bilder alle sammen!
  Kjekt for oss som sitter her hjemme i kulda og snø å se slikt:)

  Masse hilsner fra en sliten nattevakt!:)
  anita

  SvarSlett
 2. Takk for omvisningen i New York. Utrolig koselig garnbutikk på det siste bildet. Fikk lyst til å "stupe" rett inn :)

  SvarSlett
 3. Så spennende og oppleve New York nesten ned til den minste detalj, bare litt misunnelig :)
  Kos deg videre og klem fra meg.

  SvarSlett
 4. Den garnbutikken skulle jeg gjerne vært i! Så fint dere har det og så mye spennende dere får sett. Regner med det er mange inntrykk som skal fordøyes.

  SvarSlett
 5. åååh..... NYYYYT!

  Klems Diana.

  SvarSlett
 6. Jeg sier bare: KOS DEG! Herlig å oppleve nye steder og nye garnbutikker.

  Klem fra Norge

  SvarSlett
 7. Herlig å følge dere "over there"....
  11/9 var triste saker. Flott at dem har laget et flott minnested for alle som mistet sine der...
  Litt misunnelig på deg og de nye garnbutikken du oppdager ;)
  Kos deg videre!!
  Klemz :)

  SvarSlett
 8. Ååå, så fint dere har det på tur! Kos dere masse!! God helg! :-)

  SvarSlett
 9. Så kjekt!!
  Kos dere masse :)

  SvarSlett
 10. Hei hei!!Titter bare innom igjen for å ønske deg en god helg fra meg og Julia på jobb.Her er det travelt som vanlig:))))

  Gleder meg til ditt neste innlegg!!))
  Ha det fint så lenge!

  SvarSlett
 11. Sååå mesunnelige på deg og new York :-) ser fantastisk ut.

  SvarSlett
 12. WoW! Forstår du skal bo i NYC tre måneder. Snakk om opplevelse.

  Jeg var der i august i fjor. Ble fascinert av den store byen. Har lyst til å reise dit igjen. Blogget om det i august, hvir du vil ha noen tips ang. gjøremål.

  Har skrollet nedover på sida di, og ser du alt det flotte du lager. Jeg blir inspirert. Fikk lyst til å prøve armbåndene. Gleder meg til å følge deg videre. God helg da! Elisabethilsen

  SvarSlett
 13. Hei!
  Takk for en hyggelig kommentar på bloggen min!:) Har lagt frem igjen en følger knapp nå!
  Veldig mye fint her inne og, er skikkelig imponert over lappeteppene, veldig fine! Var litt gøy se bildene fra New York og, ser vi var på mange av de samme stedene når vi var der for halvannet år siden..gode minner:)
  Ha en god helg:)
  Klem

  SvarSlett
 14. Så deilig! Nyyyyyt New York! Jeg elsker byen, var kjæreste med en New York City boy i fem år...så jeg er veldig godt kjent!
  Et shoppingtips på vei hjem, om du reiser hjem fra Newark. Bare noen minutter unna flyplassen ligger Jersey Gardens, et outlet mall av dimensjoner, masse gode tilbud, jeg svinger alltid forbi der på vei hjem.
  Om du er interessert kan du lese mer her:http://www.jerseygardens.com/
  Tar du turen, må du få med deg et gratis kuponghefte som de gir turister, hvis vi viser passet.
  Klem, M

  SvarSlett
 15. Anonym16/3/13

  Flotte bilder,kunne tenkt meg en
  tur dit,herlig garnbutikk. :))
  Jeg hekler kant rundt rutene og
  syr de sammen.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 16. Herlige bilder! Selv har jeg aldri vært i USA, men jeg innrømmer at det frister litt å ta turen...

  Nyt lørdagen og helgen!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 17. så spennede tur..)) snart 35 år er en bragd..))

  Fortsatt god helg.:)

  SvarSlett
 18. Det virker som dere koser dere, og jeg skjønner at du er heldig med reisefølget. Det blir nok mye spennende å se og oppleve.
  Nå er faktisk temperaturen kommet opp på pluss her, men uti uken skal det bli kaldere igjen. Så våren lar vente på seg.
  Kos dere videre i storbyen!

  SvarSlett
 19. Så mye flott du lager! Jeg har sittet og scrollet opp og ned over innleggene dine. Dessuten er jeg veldig glad i USA, men har dessverre aldri vært i New York.Så jeg koser meg med reisebeskrivelsene dine, og håper på mer. Legger meg til som følger.
  God søndag!

  SvarSlett
 20. Kjempefine armbånd du har laget deg:))
  Tenker du opplever mye, så nyt alle opplevelsene. Apropos min ferie, vi har jo alltid bodd på Gloria Palace Royal på Amadore, og ingenting slår det heller, men denne gang ble det feil valg;)
  Her har vi hatt antydning til vår i dag med hele 7 gr..men snøen ligger jo godt;)
  Ha ei fin uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 21. ÅÅåå, dette så kjekt ut ! Koselig å reise med sin kjære, og for en by : et reisemål som står høyt på min liste :-)

  Ønsker deg en fin ny uke
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 22. Nå ble jeg misunnelig altså, er dere virkelig i New York? Dette er mitt drømmereisemål, om et par år går turen dit for mannen og meg - som jeg gleder meg :-)

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 23. Hei du strikkeglade, så utrolig mange fine tepper du har laget og for en utrolig reise dere er på, er visst mange her som kunne tenkt seg å være i dine sko ;-)

  Ønsker deg fortsatt fine dager i NY :-)

  SvarSlett
 24. Hyggelig med besøk fav deg i bloggen min! Så fint det må være å få være såpass lenge på et sted, da rekker du nok å bli litt mer kjent! Jeg har fjern familie i både New York og i San Fransisco, men kommer meg nok aldri dit! Legger deg inn på favorittlista mi jeg, for her var det mye artig!

  SvarSlett
 25. Fantastiske reisebrev!
  Her koser jeg meg stort:-)
  Stod minnesmerket på ground zero ferdig nå?
  Vi var der for et år siden, og da var byggingen i full gang. Gleder meg til å se det ferdig :-) det er vel mannen sin vel, som overrasker fruen med besøk til en strikkebutikk!
  Helt fantastisk:-))

  Tusen takk for fine ord fra deg:-)
  Nyt fine dager!
  Klem

  SvarSlett
 26. Drev og hurtigskrolla nedover bloggen og såg dette fantastiske bildet. Ein sånn garnbutikk skal eg og ha ein gong. Masse garn ikkje så stor butikk, men plass til å sitte å strikke/hekle. akkurat som ei bok eg las som eg ikkje hugser heilt navnet på.
  Mange flotte bilder fra NY foresten. Digger den byen. Håper å komme tilbake dit ein gong. Lagrer bloggen din på Bloglovin eg så eg kan følge deg videre klem Greta

  SvarSlett