onsdag 27. juni 2012

Oppskrift på FragifluttiMange har spurt etter oppskrift på Fragifluttiskjerfet. En god kollega av meg, som er tysk har oversatt denne oppskriften til meg. Min kollega har ikke noe imot at jeg legger hennes oversettelse ut i bloggen min. Hvis jeg allikevel skulle gjøre noe ulovlig her, så regner jeg med at jeg får beskjed.

Grunnmønster: 6 omganger rett, 6 omganger vrang. ( Jeg la  opp 6 masker) Garn: Nordlys med pinne nr 2.5. ( Du kan godt legge opp bare 3 masker, ha tykkere garn og pinner)


1 del : Økning i hver 6. runde v/å doble den siste masken slik at den venstre kanten blir bredere, høyre kanten er rett opp.


2 del : Etter ca 40 cm, målt litt strukket. Fell av 1 maske i begynnelsen på hver 6 rad, og doble 1 maske i slutten av hver 2 rad. Det blir bredere mot venstre og noe "venstredreid" på høyresiden.


3 del : Etter ca 70 cm fell av 4 masker i starten på hver 6 rad. ( Det blir små hjørner) Samtidig dobles den første og den siste. 


OBS! Fell løst av. jeg har vasket den og tørket den med bølgene litt sammentrykket.


En kan huske på at alle fellinger er på ene siden, og økningene er på den andre siden. Jeg hadde et nøste Nordlys som er på 100 gr. Brukte alt. Du kan lage din Fragiflutti så stor som du vil. Den er veldig grei å slenge rundt halsen.