søndag 14. februar 2010

Vannbakkels og morsdag

Nok en deilig dag i Bergen med sol fra skyfri himmel. Fin start på morsdagen og trippelfeiringen her hos oss. Selv om Valentinsdagen ikke er så viktig akkurat, så har vi feiret på vårt vis med god middag og Fastelavensboller til Kaffe.
Vannbakkels.
Koker opp 1 1/4 dl vann sammen med 50 gr margarin. Hell så i 75 gr hvetemel og rør kraftig til deigen samler seg. Ta deigen av varmen og avkjøl litt. Bland så i en knivsodd med salt,1/2 ts vaniljesukker og 1/8 ts med bakepulver. Så skal det være 2 store egg. Visp inn ett egg i gangen. Helst med en mikser. Da blir deigen luftig og lett. Så setter du deigen på bakeplaten med to teskjeer. Steker på 180 gr i 35 min.
Jeg fyller vannbakkelsen med vaniljekrem i bunnen. Ferdiglaget fra Tine. Pisket krem, før toppen legges på. Ett lett lag med melis drysses på til slutt. Jeg liker best vannbakkels med krem. Det er mye lettere og inneholder mindre kalorier. Laget gjærboller med krem også, som dere ser under her. Sønnen vår liker best det. Hjemmelaget jordbærsyltetøy serveres ved siden av.
Det er kjekt med en dag hvor vi alle kan samles. Deilig middag har vi delt sammen i dag. Treretters må vite. Gulrotsuppe til forrett. Kalkun med masse godt tilbehør til hovedrett, og skjokolademouse til dessert. Riktig deilig og trivelig.
Roser fra min kjære gubbe, skjokolade ,vin og spaprodukter fra "barna". De er voksne. Koselig at de ville komme og feire meg på morsdagen.
Dette varmer på en kald februardag. Se himmelen utenfor stuevinduet i 17.30 tiden i kveld. Bildet er ikke så godt. Det var vakrere i virkeligheten.