fredag 6. september 2013

Små gleder


Man skal merke seg de små gleder i livet, heter det så fint. Jeg er faktisk enig. Det er mye som er med på å glede meg på min livsvei. Her synes jeg lyngen er så nydelig akkurat nå. Hvorfor ikke glede seg over det? Å pynte litt i en nymalt utestue på hytta. Ikke alt er perfekt, men gjett om jeg kan finne gleden over det som er bra?


I år er det masse rognebær på trærne. Noen sier det blir masse snø da,mens andre mener at det blir lite snø fordi treet ikke skal bære så tungt to ganger. Det gjenstår å se hva det blir. Det hadde vært kjekt å prøve å lage rognebærgele. Det har jeg aldri prøvd. Har du?


Rognebær er fint å pynte med da. Her har de fått plass i noen drammeglass jeg fant i hytta. Noe skal de jo brukes til de også ! Gleder meg over at jeg har malt veggene hvite. Alt ble så lett og luftig når det ble lyst. (Det var brunt her før) Fuglen dere ser her har min mor laget av to steiner. Hun var så flink til å lage ting av naturmaterialer. Jeg er så glad for alt hun etterlot seg til meg.


Et godt måltid med ikke alt for mange kalorier er supert, og der finner en også en liten glede. Ikke sant?


Når kveldslyset svinner og jeg ser på denne utsikten fra hytta vår blir jeg glad. Som en akvarell. Kan bare glede seg over denne utsikten.


En sol som smiler til meg. Dette er fra mine svigerforeldres hage. Min svigerfar fortalte at han ikke hadde sådd denne solsikken. Sikkert kommet med vinden. Den slo ut i full blomst akkurat nå. Wow. Mitt hjerte åpner seg for gleden. Klart det! En glede som kom med vinden, eller i bæsjen til en fugl. Samma det vel.
Jeg sender denne solgleden rett til deg. Bare å ta imot.