torsdag 28. mars 2013

BrooklynLørdagstur til Brooklyn. Tar subwayen som vanlig når vi ferdes her i New York. Har kjøpt månedskort som kan brukes over alt. Med subway og buss. Subway er vel det som tar kortest tid, men buss er også kjekt. Da ser en mye mere av omgivelsene.
En grå og iskald dag denne lørdagen. Jeg har lite bilder faktisk. Her ser vi Brooklyn bridge, og utsyn rett over East river til Manhattan. Det var litt rart å se Manhattan herfra. (Brooklyn Heights)Mye fredeligere i Brooklyn. Jeg likte meg der. Lavere hus,og masse kjekke butikker. Blant annet den gedigne bokhandelen Barnes & Noble, som hadde flere etasjer med bøker. I like..I like. Ble der en stund. Det jeg kjøpte var hekleblader. Mens vi var der greide min kjære å miste New York guideboken sin. Den har han alltid i hendene. Selvsagt klarte han å legge fra seg den midt i mellom en million andre bøker. Det ble litt oppstyr med å lete. Litt trasig å måtte si til vakten at: I have lost a book in the bookstore. Vakten: You brought a book into the bookstore, and lost it? Among a billion books?


Seint på ettermiddagen kom vi til denne sjarmerende strikkebutikken som også var en strikkekafé. (Vi er fremdeles i Brooklyn.) Desidert den kjekkeste garnbutikken  så langt.


Rett innenfor døren sitter en gruppe og strikker. Den unge jenta med stripete genser får hjelp av en av de ansatte. Det er noe som skal økes forstår jeg, og jenta får det inn med teskje. Oppskriften leses,og problemet løses. Veldig god atmosfære i denne butikk/kafeen.

Nyt benken som står like innenfor døren her da. Får lyst til å lage maken jeg.Jeg velger meg selvsagt noe garn som jeg "trenger", og den søte butikkdamen spør meg om hun skal nøste det opp for meg. Ble så overveldet at jeg nesten sa nei. Selvsagt sa jeg ja. To flotte nøster ble det av hespene jeg kjøpte. Aldri har noen spurt meg om noe sånt i Norge!!


Bak henne sitter det to damer med varm sjokolade og strikketøy, og bak de igjen kan dere se "the treatment space" som de sa. Her kan en kjøpe kaffe, te, sjokolade eller vin. Rikholdig utvalg som dere ser. Kaker hører også til sortimentet. Et glass hvitvin til strikketøyet er jo slett ikke å forakte, spør du meg. Her er menyen deres.Det virker nesten som om de har en helt annen stil på garnbutikkene sine her i New York. Det er som å komme inn i en klubb eller noe. Kjekt er det i alle fall. Skulle hatt flere av dette slaget hjemme i Norge.

LinkpartyTilfeldigvis fant jeg en side som har linkparty for andre bloggere. Hos denne damen med navnet Sheila Zachariae kan du være med på hennes Link party.  Hun har en koselig side, som gir masse inspirasjon til håndarbeide. Hun legger ut mønster og ideer,og vil du være med finner du siden her.
Du må linke med et innlegg som du velger fra bloggen din. Jeg har linket med dette innlegget.


Ser deg kanskje der da.