torsdag 28. mars 2013

BrooklynLørdagstur til Brooklyn. Tar subwayen som vanlig når vi ferdes her i New York. Har kjøpt månedskort som kan brukes over alt. Med subway og buss. Subway er vel det som tar kortest tid, men buss er også kjekt. Da ser en mye mere av omgivelsene.
En grå og iskald dag denne lørdagen. Jeg har lite bilder faktisk. Her ser vi Brooklyn bridge, og utsyn rett over East river til Manhattan. Det var litt rart å se Manhattan herfra. (Brooklyn Heights)Mye fredeligere i Brooklyn. Jeg likte meg der. Lavere hus,og masse kjekke butikker. Blant annet den gedigne bokhandelen Barnes & Noble, som hadde flere etasjer med bøker. I like..I like. Ble der en stund. Det jeg kjøpte var hekleblader. Mens vi var der greide min kjære å miste New York guideboken sin. Den har han alltid i hendene. Selvsagt klarte han å legge fra seg den midt i mellom en million andre bøker. Det ble litt oppstyr med å lete. Litt trasig å måtte si til vakten at: I have lost a book in the bookstore. Vakten: You brought a book into the bookstore, and lost it? Among a billion books?


Seint på ettermiddagen kom vi til denne sjarmerende strikkebutikken som også var en strikkekafé. (Vi er fremdeles i Brooklyn.) Desidert den kjekkeste garnbutikken  så langt.


Rett innenfor døren sitter en gruppe og strikker. Den unge jenta med stripete genser får hjelp av en av de ansatte. Det er noe som skal økes forstår jeg, og jenta får det inn med teskje. Oppskriften leses,og problemet løses. Veldig god atmosfære i denne butikk/kafeen.

Nyt benken som står like innenfor døren her da. Får lyst til å lage maken jeg.Jeg velger meg selvsagt noe garn som jeg "trenger", og den søte butikkdamen spør meg om hun skal nøste det opp for meg. Ble så overveldet at jeg nesten sa nei. Selvsagt sa jeg ja. To flotte nøster ble det av hespene jeg kjøpte. Aldri har noen spurt meg om noe sånt i Norge!!


Bak henne sitter det to damer med varm sjokolade og strikketøy, og bak de igjen kan dere se "the treatment space" som de sa. Her kan en kjøpe kaffe, te, sjokolade eller vin. Rikholdig utvalg som dere ser. Kaker hører også til sortimentet. Et glass hvitvin til strikketøyet er jo slett ikke å forakte, spør du meg. Her er menyen deres.Det virker nesten som om de har en helt annen stil på garnbutikkene sine her i New York. Det er som å komme inn i en klubb eller noe. Kjekt er det i alle fall. Skulle hatt flere av dette slaget hjemme i Norge.

15 kommentarer:

 1. Wow!!!Stiligt!
  Du har det kjekt:-)
  Artigt med boka som forsvann heh heh..Fikk lyst å dra till New York nå jeg:-)
  God Påske:-)
  psst..her er det sol sol og 7 grader.Fremdeles vinter med is og snø
  Hilsen Anita

  SvarSlett
 2. Åh, dette var et herlig innlegg!
  Jeg bare elsker new York! <3
  Vi skal tilbake til new York om et år og jeg gleder meg såå!! Byen i vårt hjerte!

  Nyt fine dager!!
  Kos dere masse!!

  Klemmer

  SvarSlett
 3. Så flott !!
  ønsker deg fine påskedager :)

  SvarSlett
 4. Flotte bilder- og for en koselig strikkebutikk du fant! Skjønner godt at du blir inspirert i slike omgivelser!! Fortsatt god påske! :-)

  SvarSlett
 5. Herlig :) Har hørt mye bra om Brooklyn, har familie der, men aldri vært der.............. Kos deg videre! Klem

  SvarSlett
 6. Artig å følge deg rundt omkring her på bloggen, og denne strikkekafeen virket til å være kjempekoselig! Artig å se at yngre får hjelp av de litt eldre og erfarne!
  Og den lange krakken var et supert håndtverk ;)
  Ha en flott langfredag!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Åååå eg og vil:-) ser bare helt fantastisk ut.

  SvarSlett
 8. Kjekt å se bilder fra turen din i Brooklyn. Tidligere bodde det jo mange norske der. Hvordan gikk det, fant dere igjen guideboken?
  Vi er kommet oss på hytta nå. Her er det store samtaleemnet hvem som har vann og hvem som ikke har vann. Vi er blandt de heldige denne gangen.
  Ha en riktig god påske i New York!

  SvarSlett
 9. Dette så veldig trivelig ut!! Artig å sjå:) Nyt påsken vider!

  SvarSlett
 10. Kjekke bilder og tekst! :)

  Ynskjer deg god påske!

  :)

  SvarSlett
 11. Nå har jeg reist litt rundt i bloggen din, og du ådu så mange flotte tepper du har heklet. Fikk masse inspirasjon der. Den strikkebutikken/kafeen så kjempekoseligut og benken skulle jeg gjerne ha sittet på ei stund. Superflott blogg du har, har lagt meg til følger og gleder meg til hva du vil kreere neste gang. :)))) Ha en fortsatt flott påske.

  SvarSlett
 12. Bare nyyyyter å lese innlegget ditt. Herlig bilder du viser. Fler slike. Tusen takk.
  Tenker tilbake på ferien vår i NYC i august -12. Vi var også i Brooklyn og i Williamsburg.
  Min mellomste har påsken der borte nå. Hun storkoser seg.
  Den strikkebutikken så superhyggelig ut da. Skulle gjerne slått meg ned der med en kaffe, eller et glass vin. He he...

  SvarSlett
 13. Å, det hørtes fint ut! Var i New York for et drøyt år siden, men rakk ikke å se så mye av Brooklyn. Må nok en tur til! Morsomt å lese om :-)

  SvarSlett
 14. Høres ut som en herlig plass! Skjønner at du kunne slått deg ned der med litt håndarbeide!

  Fortsatt god påske

  Klem

  SvarSlett
 15. Så jillt å se og lese frå New York. Spennande tider for deg. Forsatt goé påske. NYt tiden i USA. klem

  SvarSlett