mandag 10. desember 2012

Tovede tøflerI denne kalde adventstiden ble det behov for deilige tovede tøfler igjen. Minusgradene har vært helt  ned til minus ti grader her. Heldigvis hadde jeg en haug med Safir tovegarn som bare ventet på å bli brukt opp. Var litt lei av den gamle oppskriften min, ( Den ligger på høyresiden på bloggen min) men så var jeg så heldig å surfe innom strikkelisa sin blogg. Der fant jeg denne oppskriften. En blanding av strikke og heklelapper, sydd sammen på en finurlig måte. Strevde litt med sammensyingen, men det gikk bra til slutt.


Disse tøflene sitter som et skudd. De blir veldig gode på foten. Heretter blir det bare denne typen som blir laget her i huset.  Denne herligheten kunne jeg ikke være alene om å nyte, så jeg laget en mindre utgave til barnebarnet på to år. Heklet en runde mindre på heklelappene og strikket lappene mindre. Passet som et skudd på hans føtter også.
Her er hans tøfler før toving på 40 grader.
Her er de etter tovingen. Passet helt perfekt. Hans tøfler har fått antiskli på undersiden. Ellers så koser vi oss nå i adventstiden. Ja det kan dere jo se, med beina på bordet og heklenåla på plass der den hører hjemme.