torsdag 2. juli 2015

Strikkekafe` på Hansgarden Kornstad


Herlig å ha ferie, og kunne gjøre som man  vil. I min travle hverdag er det vanskelig å få tid til noe så trivelig som en strikkekafe`. En kveld jeg satt og surfet på facebook,  dukket det opp en melding som fikk meg interessert. Hansgarden skulle ha strikkekafe i hele juli måned fra tirsdag til lørdag fra kl 10 til 17. Der måtte jeg bare innom. Ikke lå det langt fra hytten heller. Se den koselige bygningen da dere. Ligger nydelig til på Kornstad Averøy. Besøker dere Atlanterhavsveien så er de bare 15 minutter til Hansgarden. Vel verdt et besøk.


Inne på Hansgarden ligger håndarbeid av alle slag utstilt.Garn, strikkebøker, og ikke minst masse som kan inspirere til å ta pinner og heklekroker fatt. Selv fikk jeg et kurs med C2C hekling. Heklet en klut fra corner to corner.Veldig tålmodig lærer. Som dere ser ble den første straks tatt i bruk som brikke under tekoppen. Fikk te og deilig saftig sjokoladekake. Vel hjemme igjen begynte jeg på en klut til. Denne gangen litt større. Ble svært ivrig ser du,og som vanlig begynte jeg å tenke litt større. Dette hadde jo vært helt perfekt å lage et babyteppe eller noe av.   . 

 

Her er et maleri av Hansgarden fra gamle dager. Strikkedukker fra Arne og Carlos. Egg til salgs.Disse Dalekjolene er til salgs. laget av en dame fra Averøy som heter Berit Kippernes. Hun har Instagramprofil som heter BERITKI.
Her er damen som styrer det hele. Merete B. Aae. Trivelig og avslappet dame som møter deg i døren. Hun har skapt et miljø som virkelig er inspirerende. Jeg synes det var så greit å få lære noe nytt. Begynte jo med håndarbeid litt sent i livet jeg, og det jeg kan har jeg lært via datamaskinen min. Her ble det LIVE undervisning. Kjekt.


Når vi snakker om å skape fine rom rundt seg,så må vi bare en liten tur utomhus også. Her ligger  en flott hage  rett ovenfor Kornstadfjorden med utsikt til fjord og vakre fjell. Vi har samme utsikt fra hytten vår, og en kan bare ikke se seg mett på denne nydelige naturen på innersiden av Averøy. Som dere ser på bildene over bildet av Merete, og under her så har hun skapt koselige rom i hagen sin også. Både for trippende høner og folk. Vegger av loppemarkedstepper og blondegardiner.


I fint vær kan man sitte i grupper i disse rommene ute, og lære seg noe nytt. Aldri for sent å lære nye ting, og i sånne omgivelser blir det en fin "happening". Noe for turister på farten også.
Du kan møte Merete på bloggen HansgardenKornstad og bloggen Sogeland. Hun er også på Instagram som MERETEBAAE.

Ikke verst med strikketreff i hele Juli måned.


Garden har blitt et sted for kultur under Meretes hånd.Hun har Hatt samarbeid med Bjørnsonfestivalen i flere år. I år er det sjuende gangen hun har forfattertreff fra festivalen.  Årets gjest er Herbjørg Wassmo.På Hansgarden står det om dette, og mange prominente forfattergjester  har vært på besøk  hos henne. Ser hun har holdt skrivekurs også.  Garden er på listen til Visit Nordmøre og Romsdal. 


Jeg må nok øve litt mer på C2C hekling. Blir nok noen kluter først.