onsdag 21. oktober 2015

Nancykofte

Nancy nummer tre er ferdig. Alt går egentlig fort å strikke, men så blir en litt lei. Andre prosjekter lokker. I høst har jeg startet på flere ting samtidig. Har flere uferdige arbeider liggende. Garn er kjøpt inn til nye strikkeplagg, så det har blitt en liten liste her nå med "to do" ting. Blir nesten stressa. Døgnet har for få timer. :-)


Ble veldig fornøyd med denne utgaven altså. Som jeg har nevnt før, så har jeg holdt meg til medium størrelse denne gang også. Jeg har bare strikket strammere hele veien. Den forrige koften som dere ser her er strikket i samme størrelse, men løsere strikket. Ble stor forskjell i størrelsen. Jeg har også holdt meg til lengden i oppskriften som er 40 cm opp til armene. Fikk akkurat den passformen jeg var ute etter. Du kan se forskjellen her hvor stor forskjell stram og løs strikking utgjør.Også denne gangen er det Rauma Finullsgarn som gjelder. Grunnen til at jeg bruker det garnet er enkelt og greit. Da kan jeg bruke heklesteekingen. Ren ull, og en kan hekle på hver side før oppklipp. Holder som bare det, og ikke skummelt i det hele tatt. Kan anbefales. Det er veldig greit. Ser at mange strikker knappehullskantene før oppklipp. Jeg synes det er letter etter at det er klippet opp.


Sånn blir det etterpå. Ikke så verst. En kan selvsagt sy bånd, eller strikke en innvendig kant. Jeg gjør ikke det, for etter oppklipp legger kanten seg så greit til siden, og er helt låst av heklekanten. Jeg er fornøyd med dette. Som dere ser under her så har gamle damen stilt seg opp som modell :-). Uten sminke eller noe, men skitt au..Litt faktaopplysninger: Rauma Finullsgarn. Veldig drøyt. Det går bare et nøste av hver mønsterfarge. Brukte bare et nøste til en arm.

Fargekoder: Brunt nr 464   Lys gul: 4986   Litt mørkere gult: 4103  Mørk orange: 469