fredag 3. desember 2010

Fletteloff

Når julen kommer synes jeg det er kjekt å ha fletteloff til frokost og brønsj. I dag har jeg bakt herlige, gode fletteloff. Bruker en oppskrift jeg har fått med meg hjemmefra. Tradisjon er tingen, vet dere.


Jeg løser opp 50 gr gjær i  1 dl  av 6 dl skummet melk. Lunken selvsagt. Tilsetter så en halv ss salt og 1 ts sukker. Smelter 50 gr margarin som jeg blander med melken.  Resten av melken/margarinen blander jeg vekselsvis med ca halvparten av melet ( som er ca i kg mel) og arbeider deigen smidig med sleiv, eller 3-4 min i kjøkkenmaskin. ( Du kan godt slenge opp 1 egg også) Jeg elter inn resten av melet med hendene. og hever deigen en halv time. Del deigen i to. Hvert emne deles i tre, og flettes.  Pensles med egg og dryss  over med valmuefrø eller sesamfrø.Etterheves så en halv time. Stekes  240 grader i 40 min.

Kjempegode brød.
I dag kom det en koselig pakke i posten.  Fra  Mette,  som har bloggen Romantikk takk. Tenk så koselig å vinne i hennes Give Away. Jeg ble faktisk superglad. Selv kan jeg absolutt ikke sy, så dette var midt i blinken for meg. Takk til deg Mette. Dette blir koselig pynt i mitt hjem i årene som kommer. Jeg anbefaler alle til å besøke Mette på hennes blogg. Du finner den HER.

Noen visdomsord fra Sigrid Undset til slutt.

Livet er fullt av store ting for
dem som evner å omgåes de
små ting fortrolig.