mandag 12. april 2010

Skjokoladedrøm

Denne banankaken er svært populær i min familie. Den er så saftig og god.




Av og til vil jeg bare gjøre noe annet enn å lage vanlige runde kaker. Så ut av en vanlig banankakeoppskrift er det litt gøy å stayle litt ekstra. I all lettvinthet selvfølgelig. Silikonformer i knalle farger er et must for muffins. Kakene blir høye og flotte med silikonformer. De to små hjerteformene fikk jeg på en butikk.


Jeg kaller denne kaken for Trines banankake. Jeg fikk oppskriften for mange år siden fra min gode veninne Trine.
                                                                                                            
TRINES BANANKAKE


3 egg                                       Egg og sukker piskes til eggedosis
2 kopper sukker                       bland alt det tørre og ha i røren
2 modne bananer                      bananene moses og has oppi sammen med smeltet smør
1 kopp smeltet smør
3 kopper hvetemel 
8 sps melk                                     Stekes i rund form  24 cm
2 ts bakepulver                             175- 200 gr- 45 min
2ts vaniljesukker
1 ts natron      

MELISGLASUR.    Gjør det veldig enkelt. Tar ltt margarin i ei panne og smelter sammen med lys kokeskjokolade. Litt knallsterk pulverkaffe i, gir en super mokkasmak. Så visper jeg inn melis og til slutt et lite egg. Da blir kremen blank og fin.