torsdag 9. mai 2013

Cooking class i New Orleans

En dag vi gikk rundt i New Orleans gater fikk jeg øye på en butikk som holdt Cooking Classes. Dette hadde jeg hørt om før. Det ble selvsagt å fyke rett inn og melde seg på et kurs.Dagen etter troppet vi opp som spente førsteklassinger. Jeg var litt spent på om jeg greide å følge med. Her ville det jo bli ingredienser som jeg ikke har hørt om før. Det var ikke noe å engste seg for viste det seg. Vår fantastiske lærer Pat var et eventyr å høre på. Snart var vi bare i gang med å lage Gumbo som er en slags sterk suppe med kylling i. Cajun mat.


 Her har Pat gått i gang med Gumboen. Samtidig forteller hun New Orleans historie gjennom tidene. Helt fantastisk å høre henne fortelle. 


Så har vi Gumboen da. Å nei, jeg glemte å ta bilde før jeg spiste den. Den var veldig god. Ja jeg spiste faktisk to porsjoner.


Her står Pat og storkoser seg mens hun forteller om sin vakre by New Orleans. Byens historie er litt av et eventyr, og med sånne talegaver ble det litt av en seanse.


Jambalaya. Denne retter var også god, men jeg likte best Gumboen.


Til slutt laget vi Praliner. Dette er en søtsak som er helt spesiell for området her. Veldig søtt og masse krefter som må til med røringen i gryta. En kjekk ung medarbeider måtte til for å hjelpe til med røring. Minner litt om karameller bare at dette er litt sprøtt. Er man glad i søtt så liker en dette.


 Til maten fikk vi  Ale som de kalte det. Det var en slags hjemmelaget øl. Jeg liker ikke øl, så jeg fikk verdens deiligste sitronlimonade. Utrolig friskt og godt.Etter kurset gikk vi rundt i butikken og snopte krydder slik at vi kan lage Gumbo hjemme. Dette var virkelig en artig opplevelse. Så kjekt å være med på.