tirsdag 20. desember 2011

Årets julekake


Årets julekake er i boks (fryseboks). Ser den ikke deilig ut. Det er en skikkelig konfektkake. Bunnen er: 1 pakke ferdig kransekakemasse som kjøres i maskin sammen med 2 egg. Et om gangen til deigen er myk. Helles i bakepapirkledd form, og stekes på midterste rille på 175 gr i 25 min. Avkjøl på rist. Deretter vasker du formen og legger bunnen tilbake i formen.

(Bildet under her er tatt i sommer. Laget denne kaken til en bursdag. Vi har ikke tyvstartet på kaken altså.)


Så lager du den hvite skjokolademoussen. Smelt 150 gr hvit skjokolade forsiktig. Rør 2 eggeplommer sammen med 1 dl kremfløte, varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl litt og  bland inn den smeltede skjokoladen. Avkjøl. Pisk opp 2 dl kremfløte og vend den med en slikkepott inn i skjokoladeblandingen. Helles i formen oppå kakebunnen. Dekk med plast og frys.

                                        ***************************

Neste lag er den lysebrune skjokolademousseen : Smelt 150 gr lys skjokolade. Skill 2 egg og rør eggeplommene inn i skjokoladen. Tilsett 1 ts vaniljesukker, 1 ss sterk kaffe og 1 ts revet appelsinskall. Stivpisk  de 2 eggehvitene og 3 dl kremfløte -hver for seg- og bland det hele forsiktig sammen. 
Hent kaken fra frysen og hell den lysebrune mousseen over den hvite moussen. Pakkes i plast igjen, og legges  tilbake i  frysen . Kan lages i god tid før den skal serveres.  Jeg anbefaler at kaken må tines godt før servering.
Dryss et lag meg limeskall over kaken, og pynt med limeskall og kremdotter med bær på. Denne kaken er en skikkelig konfektkake.


Her ser dere at det er frost i bærene. Kaken fikk komme opp for fotografering. Før den tiner er det lurt å legge den på et pent fat.

                        **********************************                                
Et lite gullkorn. Passer godt nå på slutten av et år.

Du må ikke kalle deg fattig
fordi om noen av drømmene
dine ikke er blitt virkelighet.
Virkelig fattig er bare de som overhodet aldri har hatt noen
drøm.