mandag 10. juni 2013

Strikking og hekling


Det ble lenge mellom innleggene her. Masse å gjøre siden vi kom hjem fra Amerika. Reiste samme uken til Nordmøre for å åpne hytten for sesongen. Litt sent i år da. Vanligvis åpner vi til påske.
På vei til hytten stakk jeg innom en koselig  garnbutikk i Volda som heter Volda Mode. Der fikk jeg god hjelp til å finne garn, og en enkel oppskrift på en liten barnegenser til barnebarnet. Det er evigheter siden jeg strikket plagg til noen. Før i tiden strikket jeg gensere osv til meg selv, men det er lenge siden. Derfor måtte jeg ha noe enkelt. Jeg er en mester til å misforstå en strikkeoppskrift, men foreløpig ser det ut til å gå bra. Denne genseren strikkes fra halsen og ned med tykt garn. Hegre fra Dale.


I glasset har jeg noe godt å kose meg med. Rabarbrasaft med et hint av vanilje og lime. Det er andre året jeg lager denne saften. Dere finner oppskrift her. Den er garantert god.


Jeg har blitt så inspirert av alle medbloggere som strikker, så jeg har kjent på strikkekløe. Vel vi får se om jeg kommer i havn med denne genseren.... Jeg glemmer selvsagt ikke pågående prosjekter som dette lappeteppet. Før jeg reiste på langtur hadde jeg heklet ti rader. Det har kommet tre rader til nå, og nytt garn er innkjøpt. Så teppet blir nok større. Ser litt krøllete ut her. Det har vært ballet sammen i en pose. Jeg hekler med babygarn og sisu, og bruker  sjø og havfarger.

Ønsker dere alle en fin ny uke