torsdag 11. september 2014

Acnegenser


Tenk...så ble det Acnegenser på meg også. Vi hadde en koselig weekend i Trondheim i sommer, og der rota jeg meg inn på Husfliden. Der hadde de Faerytalegarnet, og ekpeditøren overtalte meg til å prøve en ferdigstrikket Acnegenser. Fant ut at jeg ville gå for størrelse small. Den satt helt perfekt. Egentlig må jeg ha large. Denne genseren er veldig stor i størrelsene. I oppskriften står det at en skal bruke 6 nøster, men her gikk det bare 4 nøster, og der hvor stripene skulle vært har jeg brukt en spole Blinggarn. Du aner bare stripene på min genser. Gjett om denne er min favoritt da? Aldeles herlig å ha på. Myk og god som bare det, og jeg har så lyst på en til..hi hi. 


Litt strikking har det blitt i sommer, og mellom slagene har jeg slått meg på brødbaking. Nokneadbrød er innført i vårt hus. Sprø utenpå og herlig inni. Jeg har brukt oppskriftene til Ina som har bloggen Matpaabordet. Hun viser også en video hvordan du går fram. Dette er bare en oppskrift. Hun har mange forskjellige typer brød som bakes på denne måten. Stekes i jerngryte eller Roemertopf leirgryte. Kan anbefales.



Dette er en loff , men favoritten her i huset er Valnøttbrød. Jeg har sett på videoen som jeg har linket til her over, men etter råd fra en Instagramdame ( datteren til Tovepia) så har jeg begynt å brette deigen i bakebollen. Mindre søl, og mindre løst mel. Da bretter jeg den noen ganger i bollen, og snur den med brettekanten ned. heves to timer, og legger den i jerngryta med brettekanten opp.