torsdag 11. september 2014

Acnegenser


Tenk...så ble det Acnegenser på meg også. Vi hadde en koselig weekend i Trondheim i sommer, og der rota jeg meg inn på Husfliden. Der hadde de Faerytalegarnet, og ekpeditøren overtalte meg til å prøve en ferdigstrikket Acnegenser. Fant ut at jeg ville gå for størrelse small. Den satt helt perfekt. Egentlig må jeg ha large. Denne genseren er veldig stor i størrelsene. I oppskriften står det at en skal bruke 6 nøster, men her gikk det bare 4 nøster, og der hvor stripene skulle vært har jeg brukt en spole Blinggarn. Du aner bare stripene på min genser. Gjett om denne er min favoritt da? Aldeles herlig å ha på. Myk og god som bare det, og jeg har så lyst på en til..hi hi. 


Litt strikking har det blitt i sommer, og mellom slagene har jeg slått meg på brødbaking. Nokneadbrød er innført i vårt hus. Sprø utenpå og herlig inni. Jeg har brukt oppskriftene til Ina som har bloggen Matpaabordet. Hun viser også en video hvordan du går fram. Dette er bare en oppskrift. Hun har mange forskjellige typer brød som bakes på denne måten. Stekes i jerngryte eller Roemertopf leirgryte. Kan anbefales.Dette er en loff , men favoritten her i huset er Valnøttbrød. Jeg har sett på videoen som jeg har linket til her over, men etter råd fra en Instagramdame ( datteren til Tovepia) så har jeg begynt å brette deigen i bakebollen. Mindre søl, og mindre løst mel. Da bretter jeg den noen ganger i bollen, og snur den med brettekanten ned. heves to timer, og legger den i jerngryta med brettekanten opp. 

13 kommentarer:

 1. Fin klassisk genser som passer til det meste. Grytebrød har jeg også fått sansen for. Det blir utrolig saftig og godt. Bruker også Inas oppskrift som basis.

  SvarSlett
 2. Det ser ut som ein herleg og god gensar :) Og slike brød er såå gode.

  SvarSlett
 3. Så fin Acnegenseren din ble da!
  Jeg strikket min i M og den er stor og hos, og jeg brukte fem nøster.
  Nå har jeg tatt med min hjem fra jobben, der den har hengt i hele sommer. Kundene har fått lov til å prøve den på, og vi har solgt mye garn pga den.
  Jeg fikk nettopp en bestilling av tantebarnet SELMA ( hun som er opphavet til Selmajakka) Hun elsker alt det tante kan strikke til henne, og da hun så min genser som hang over en stol her hjemme, var det SÅNN hun skulle ha!!!!
  Jeg lurer virkelig på når jeg skal få strikket noe til meg selv igjen, he he
  Brødene dine ser gode ut. En uvant måte å steke på....
  Jeg har jo jobbet som baker, og KAN brød :) så jeg " slår opp brød" på min måte, slik at alle luftboblene blir borte. Jeg baker to brød annenhver dag. Det ene gir jeg alltid bort. Nå dro søsteren min hjem med det ene, denne gangen.
  Hvilke farger skal du strikke neste Acnegenseren i tro?

  SvarSlett
 4. Acne-genseren har jeg stått over... enda;) De brødene høres og ser fristende ut;) Kanskje noe å prøve seg på. Her det bakes brød temmelig ofte.

  Super kveld til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 5. Tydelig at det er lenge siden jeg har blogget! Acnegenser? Kvisegenser???
  Men den ser jo god ut til å ha på seg nå når temperaturen faller!

  SvarSlett
 6. Acnegenseren er jille å strikke. Din vart kjempefin

  SvarSlett
 7. Brødene så knallgode ut og genseren var nydelig!
  Jeg brukte metallbor når jeg lagde etasjefat i "sølv"- superenkelt og bore gjennom;)
  Ha en fin kveld!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 8. Stilig med blingstriper!

  SvarSlett
 9. Så artig med Acnegenseren.. På jobben har "alle" strikket den, og noen har strikket mange. Min ble ensfarget, men det blir jo aldri kaldt nok til å bruke den... Brødet; det har jeg også bakt, og guri så godt. Jeg har forøvrig ikke leirgryte og legger det på vanlig måte i brødformer, og neimen ikke så aller verst, det heller... Klem

  SvarSlett
 10. Herlig er genseren. Jeg har funnet strikkeoppskrift fra Acnegenseren i nett... hyggelige raglanstrikke. Jeg kan tenker meg, det er en virkelig fin koselige genser. Fin blå du hadde strikkt.
  Hyggelig er brødbakke :-) jeg bakker veldig gjerne valnutbrød også... Klem fra Viola.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 11. Så gøy, sitter her med Acne genseren på pinnene, er snart ferdig, men det står i mønsteret jeg bruker at man kun skal felle 15 ggr til raglan, synes da den blir litt vid så jeg spurter videre… ha en fin kveld!

  SvarSlett
 12. Gratulerer med ny genser! Den ser deilig ut.
  Jeg baker alt brødet vi spiser, men har ikke prøvd meg på grytebrød. Kanskje det er noe?

  God, ny uke ønskes fra Ingunn

  SvarSlett
 13. Kjempestilig genser! Gjorde seg veldig med bling istedet for striper i to farger!

  Ønsker deg en fin høstuke! Klem :)

  SvarSlett