søndag 7. september 2014

Heklet hårstrikkFant en oppskrift på heklet hårstrikk på nettet engang. Desverre har jeg glemt hvor, så jeg kan ikke linke. Veldig dumt. Klok av skade skriver jeg nå alltid adressen på oppskrifter jeg tar ut

Skal prøve å forklare hvordan jeg gjorde det. Vanlig hårstrikk fra butikken, og garnet er bare en rest av cottonbamboo.  Du kan bruke det du har. Heklekrok nr 2.

1: Laget en løkke og festet rundt strikket. Heklet så en fastmaske. Deretter tre luftmasker. Så en ny fastmaske rundt strikket. Fortsett sånn rundt hele strikket. (Tett i tett med buer.)

2: Start med en fastmaske. Så 3 luftmasker som festes med en fastmaske i neste bue. Rundt hele strikket og avsluttes med en fastmaske.

3: En fastmaske i første luftmaskebue. 3 luftmasker. 5 staver i samme luftmaskebue. Så en fastmaske i neste luftmaskebue. Fortsett med 3 luftmasker, 5 staver i samme bue, og en fastmaske i neste bue. Rundt hele strikket og du får et luftig og godt strikk til håret. 

7 kommentarer:

 1. Takk for en super ide, dette kan jo utvikles i det uendelige :)

  SvarSlett
 2. Nå fikk hårstrikken seg et kreativt løft ja:)

  SvarSlett
 3. Ahhh veldig hyggelig - jeg kan bruker :-))
  Ha en herlig søndagkveld. Hilsen til deg.

  SvarSlett
 4. Takk for super ide!

  SvarSlett
 5. Kjempebra: Knall goé ide. Ha ei fin og kreativ veke.

  SvarSlett
 6. Takk for oppskrift. For en dame som ofte går rundt med hestehale var dette midt i blinken for meg.

  SvarSlett
 7. Så fint - en smart måte å pimpe opp ordinære hårstrikk på. Eldstejenta har noen slike store. Tror jeg låner et par og tester ut dette. Takk for inspirasjonen!! :D

  SvarSlett