tirsdag 7. september 2010

Uteplass 3Denne helgen har vi hatt barnedåp for barnebarnet vårt.  Han ble døpt i Johanneskirken, og det ble en nydelig seremoni. Gutten selv var så rolig og avslappet, og så ut som om han fulgte godt med på hva som skjedde.


Flere gjester overnattet hos oss hele helgen, og da blir det en uteplass nr 3 på bloggen min. Lørdag hadde vi over 20 gr i sola og vi hadde høye smørbrød og min deilige snopekake til slutt.Dette er en kake som garantert blir oppspist. Jeg skriver oppskriften nederst i dette innlegget.


Dette bildet ble tatt fra kjøkkenvinduet mitt en tidlig morgen. Ikke helt klart, men stemningsfullt.
En liten rundtur i hagen rundt uteplassen byr jeg dere på i dag. På grunn av det fine været vi har hatt, så står alt så fint. Blomkarsen gløder i sola. Jeg elsker blomkarse for den gir så mange blomster og er så villig.


Midt i mellom blomkarsen står det en sommerfuglbusk. Den fikk jeg  fra en hageblogger, som dere finner HER. Hun er så flink med hage og blomster. Har greie på alle navn og sorter, og er veldig flink til å lage avleggere. Etter hennes instruksjon har jeg greid å lage en  ny avlegger av den busken jeg fikk hos henne . Så nå har jeg to sommerfuglbusker.
Er det ikke lekkert med den lillafargen sammen med glødende orange? Jeg er helt på tuppa etter så vakre farger, og tar med meg buketter inn i huset hele sommeren og høsten.


Her kommer oppskriften på min snopekake.
4 eggehviter piskes stivt med litt sitronsaft og 2,5 dl sukker
Tilsett så 2,5 dl kokos og 1 ts vaniljesukker og
1 plate grovhakket kokeskjokolade

Stekes på nederste rille i ca 40 min.

Pisk opp 3 dl kremfløte og putt 7  knuste konjakkskjokolader
i kremen. Jorbær på toppen. Kiwi kan også brukes.
Kan anbefales.