fredag 29. juli 2011

Kaffemat


Jeg synes det er trivelig å bake noe godt til kaffen. Spesielt liker jeg gjærbakst. Her en dag laget jeg tekake. Jeg har en gammel oppskrift som jeg trikser og mikser med, alt etter hva jeg har i huset. 
                     
Denne oppskriften inneholder 500 gr med hvetemel, 125 gr margarin, 100 gr farin, 1 ts kardemomme, 50 gr gjær og 3 dl med melk.
Sikter det tørre og smuldrer i smøret. Heves godt og kjevles ut i en langpanne. God etterheving.

Fyll: 70 gr margarin som halvsmeltes, og fordeles over kaken. Bland og dryss over 45 gr farin og 2 ss hvetemel. ( Jeg bruker litt mindre margarin)

Pynt: Med kanel og sukker. Jeg lager et rutemønster med kanel og sukker. Ser litt lekker ut da.
Stekes  ved 200 grader midt i ovnen. C 15 min.

Denne dagen hadde jeg rosiner i deigen, og kjevlet deigen ut, og la den dobbelt med makronfyll ( fra en pose) mellom lagene. Da måtte jeg bruke en liten ovnspanne.


Kjempegodt til kaffe eller te. Te er min favoritt.