tirsdag 20. mars 2012

Påskekjeks


Litt baking har stått på programmet de siste dagene. Laget fylte kjeks etter en oppskrift jeg fikk av min mor Ruth for mange år siden. Fikk lyst til å prøve den oppskriften igjen.


Pisket 3 egg og 250 gr sukker til eggedosis. Siktet halvparten av 500 g hvetemel  med 3 ts bakepulver opp i eggedosisen. Knadde så i 300 g smør, sammen med resten av melet. Deigen kjevles ut. Stikk ut små rundinger med et glass.   Stekes i ca 180 grader. Følg med  på stekingen!! Kjeksene skal være lyse og sprø.



Til fyllet trenger du ca 100 gr, eller en  1/4 plate delfiafett, 175 gr melis og sitrondråper  (essens). Smelt fettet. Skal ikke kokes. Ha så i melis og sitrondråper. Siden vi skal ha kjeksene til påske tok jeg i litt gul konditorifarge. Så er det bare å smøre fyllet mellom to og to kjeks. Kjeksene er knasende gode.



Kjeksene blir jo ikke helt strømlinjeformet, men det er jo litt av sjarmen med hjemmebakst. Jeg har gjemt disse kjeksene for gubben. De skal nemlig være med på hytten til påske. Vi likte disse kjeksene godt. Både han og jeg gikk og småsnasket i skjul. Nå har jeg gjemt kjeksene så godt at det er fare for at jeg har glemt hvor de er. Det har faktisk skjedd før det.