Litt baking har stått på programmet de siste dagene. Laget fylte kjeks etter en oppskrift jeg fikk av min mor Ruth for mange år siden. Fikk lyst til å prøve den oppskriften igjen.
Pisket 3 egg og 250 gr sukker til eggedosis. Siktet halvparten av 500 g hvetemel med 3 ts bakepulver opp i eggedosisen. Knadde så i 300 g smør, sammen med resten av melet. Deigen kjevles ut. Stikk ut små rundinger med et glass. Stekes i ca 180 grader. Følg med på stekingen!! Kjeksene skal være lyse og sprø.
Til fyllet trenger du ca 100 gr, eller en 1/4 plate delfiafett, 175 gr melis og sitrondråper (essens). Smelt fettet. Skal ikke kokes. Ha så i melis og sitrondråper. Siden vi skal ha kjeksene til påske tok jeg i litt gul konditorifarge. Så er det bare å smøre fyllet mellom to og to kjeks. Kjeksene er knasende gode.
Kjeksene blir jo ikke helt strømlinjeformet, men det er jo litt av sjarmen med hjemmebakst. Jeg har gjemt disse kjeksene for gubben. De skal nemlig være med på hytten til påske. Vi likte disse kjeksene godt. Både han og jeg gikk og småsnasket i skjul. Nå har jeg gjemt kjeksene så godt at det er fare for at jeg har glemt hvor de er. Det har faktisk skjedd før det.
Dette så godt ut ;-)
SvarSlettJeg tror jeg må planlegge noe baking i morra jeg også, for her er det meldt regn igjen, og da kan jeg sette en deig med god samvittighet.
Ønsker deg en fin dag!
Mange vakre tanker fra K@ri*
Åååhhh!! Sånne fylte kjeks minnes jeg fra min barndom.. tror ikke jeg har smakt dem siden.
SvarSlettHåper du finner kjeksboksen når påska nærmer seg! ;-)
Ønsker deg riktig fine dager! :-)
Høres så gode ut :)
SvarSlettÅ, de så veldig gode ut, elsker bakst med sitronsmak. Må se om jeg får bakt en porsjon med disse, før påske for vår del, for vi skal oppover til Kristiansund i påsken. Kanskje det blir en tur på hytta for å se hvordan det står til der også. :)
SvarSlettWow de så gode ut. Også med gult fyll.. herlig til påske.Så kjekt med oppskrift av din mor Ruth.
SvarSlettNydelig lyseblått fat også
Klem og ønsker deg en fin kveld og natt.
Margareth
Disse er det årevis siden jeg har smakt. Det skal jeg jammen prøve å lage til Påske :-)
SvarSlettØnsker deg en fortsatt fin uke
Klem, Nostalgia
Her var det mye godt ja. :-) Kanskje like greit å gjemme dem.
SvarSlettEr en runde for å se om gamle følgere, mange forsvant da jeg skiftet til Wordpress. Savner dere alle sammen og tankene stikker innom titt og ofte. Koselig om du ser om meg også. :-) Bare så det er sagt.
Disse brukte jeg å lage til jul en gang i tiden. Tror kanskje jeg skal bake dem til å ha med på hytta i påska jeg også. Takk for "tipset". Ha det godt :)
SvarSlettVet at disse er gode, for jeg har bakt noe lignende selv. Begynner å bli en stund siden, men husket det da jeg leste innlegget ditt. Kjekt å ha noe på lur i kakeboksen :)
SvarSlettmmmm, de hørtes og så gode ut.
SvarSlettKlem Tone
Åh, så läckra kakor Ruth. Tack för tipset. Vilken trevlig och fin blogg du har. Lägger till mig som följare och önskar dig en trevlig dag. Klem fra Småland !
SvarSlettDisse kjeksene ser sååå gode ut!!
SvarSlettØnsker deg en nydelig uke, klem Hanne
Hi hi, mener helg!!;))
SvarSlettNam, de så veldig gode ut!
SvarSlettTakk for at du deler oppskriften, spørs om ikke jeg må prøve disse :)
Så gode kjeksene ser ut! Ha en fin helg!
SvarSlettHei Ruth!
SvarSlettSå gode disse så ut, og så hyggelig at det er en oppskrift fra din mor! Disse gamle mødrene våre kunne dette med mat! Håper du har gjemt dem god, så varer de kanskje til påske?!!
God helg til dere!
Klem Cathrine :-)
De så både gode og fine ut, og du må nok passe på at de ikke "forsvinner":O)
SvarSlettApropos dikt, jeg har ikke fått så mye som en serviett; kun "heder og ære":)
Nyt siste rest av helga, her er det yr-regn;) Klemmings;)
Disse kjeksene hørtes kjempegode ut!!!
SvarSlett:-))))