søndag 17. juni 2012

Tovet veske


Jeg har laget en kjempekoselig håndarbeidskurv. Så den først hos Stubbetufsa, og hun igjen har fått oppskriften hos Lises hjertegleder. Hun har lagt ut en veldig grei oppskrift, og viser hvordan en syr den sammen.Her er den før toving. Jeg har brukt Safir garn i to søte rosatoner, og strikket på pinne nr 6. Jeg tovet vesken på 40 grader. Det passet akkurat på min maskin. I dag tok sola en liten permisjon, så det beste lyset for fotografering ble ute. På den gamle stenbenken i hagen passet vesken godt inn i blomstringen som bugner over kanten.
Jeg har ventet lenge på at Dronning Ingrid (pelargoniaen) skal blomstre. Endelig ser det ut som om en ørliten blomst titter fram. Jeg har en til av samme slaget som venter inne. Avlegger av denne dere ser her. Det er koselig å lage flere av avleggere. Mine pelargonier hviler i kjelleren om vinteren, og får komme opp i stuen i slutten av mars.
Mens jeg jobber inne hører jeg ofte på lydbøker. I dag mens jeg sydde sammen vesken, hørte jeg på Karin Alvtegen. En sannsynlig historie. Dette er en bok jeg absolutt kan anbefale. Alvtegen har en god penn, og har flotte menneskeskildringer.
    Rosa og søt, og står så fint og stødig.                                           

Jeg har som alltid plantet frø av Blomkarse. Plantene titter forsiktig fram her øverst til venstre i bildet. Blomkarse er så greit å plante. I juli begynner de å blomstre, og holder det gående til langt ut på høsten. Blomkarse steller seg omtrent selv, og sneglene er ikke så begeistret for den.