torsdag 21. oktober 2010

Høstarbeid


Sist helg, og  i begynnelsen på denne uken har vi hatt fine dager her i Bergen. Både sol og fint høstvær. Jeg har fått gjort masse arbeid i hagen. Gjort den i stand til vinterdvale. Jeg har hatt gode pauser i denne gamle hagestolen. Den skal få overvintre ute i år.Litt rart er det jo å "avslutte" hagearbeidet  nå, når rosene mine endelig bestemte seg til å blomstre. Den gode varme høsten gjorde at de ville blomstre allikevel. De har vært utrolig seine i år, men nå står de og lyser mot meg.
Frøinnsamlingen er ferdig. Nedenfor her har jeg ristet frø ut av frøkapslene til denne blå stauden som jeg ikke er helt sikker på hva heter. Fine er de i allefall, og jeg lager nye planter hvert år. Legg merke til den fine hvite bøtten med Sedum i. Kjøpte 2 sånne bøtter på ICA maxi til 14.90. Stilig og billig.
Resten av blomkarsen ble fjernet, og høstet for frø. Ligger nå til tørk i vinduskarmen.Skaugumbegoniane har fått komme inn, og knollene ligger klar til neste år.Heldigvis at jeg fikk gjort dette. Onsdagen kom snøen til Bergen. Som dere ser er det helt hvitt i hagen, og jeg får nesten julestemning.Er det snø der dere bor? Det er jo litt koselig også da. Nå er det bare 64 dager til jul. Jeg har begynt å kjøpe julegaver. Fakta er, at jeg er nesten ferdig. Har bare noen få  gaver igjen. Jeg er godt i gang. Hvert år tenker jeg at i år skal jeg ikke stresse, men det blir som oftest litt stress allikevel.  Jeg gleder meg alltid veldig til jul. I år er det spesielt. Det er første året vi skal feire med vårt lille barnebarn.