fredag 5. november 2010

Epiphyllum


Denne planten fikk jeg av min mor høsten 2007. Hun var kreftsyk og døende. Jeg var hjemme hos henne i hjembyen min for å stelle for henne. Noe av det hun ville vi skulle gjøre sammen, var å rydde opp i tingene hennes, og kaste og sortere. Det skulle se ordentlig ut etter henne. Hun gav meg denne planten. Den hadde stått lenge hos henne. Epiphyllum er navnet på planten, og den  blomstrer sjelden, og bare noen dager om gangen.


Det er tre år siden nå. Den har stått litt beskjedent til hos meg, for den er ikke så fin i seg selv uten blomster . Plutselig en dag så jeg tre små knopper. Wow, så glad jeg ble.

Den ene knoppen bestemte seg for å dette av. Framdeles to igjen, så gleden over å følge utviklingen forsvant ikke. Bildene er ikke helt gode.
                                         Se på den vakre blomsten det ble ut av knoppen. Som en vakker orkide.


Ikke mange dager med blomstring, men  for meg var det som om jeg fikk en hilsen fra min mor. Blomsten er gammel, og ikke så fin ,men du blir glad når den gir deg blomstring. Dette sa hun i 2007, og nå gir den meg glede.


Jeg er har kalt  bloggen min  Ruthsdatter etter min mor Ruth . Jeg er hennes datter Mariann. Savner henne veldig. Denne blomsten gav meg et godt minne om henne.

                      Jeg ønsker alle dere bloggvenner en fin og god helg.

                                                             Mariann