søndag 13. september 2015

Ta - dah for et ferdig teppe


Faktisk en god stund siden jeg lagde et stort teppe. Det er vel en grense for hvor mange tepper en kan ha...eller? Vel kanskje det, men så ser en noe der ute på nettet som man bare må lage. Så går en der og tenker og funderer da vet du. Denne gangen har jeg vært superflink til å bare bruke restegarn....og ja, jeg har ikke kjøpt en flis ekstra garn til dette teppet.Her henger herligheten ute til lufting helt ferdig. Det riktig stråler om kapp med sola. Det begynner alltid med små rundinger. Disse blir etterhvert  heklet sammen til kvadrater, samtidig som jeg hekler hvert kvadrat sammen. Det ble 216 sirkler i kvadrat til slutt. Da begynte jeg å gå tom for flere av fargene.


Jeg har jo jobbet en stund med det. Det har vært kosearbeidet mitt. Her fra hagestuen på hytten. Ingen ting i veien for å kose seg med litt rødt i glasset samtidig. Det knitrer i utepeisen utenfor.


Den røde kanten ble litt vanskelig å få til. Vitsen var jo at jeg ikke skulle kjøpe ekstra garn. Det røde tok dessverre slutt midt på siste langsiden. Hmm..gikk og grublet, og rotet oppe på arbeidsrommet mitt. Lykke..der fant jeg to små kasserte hekleruter fra før i verden. (lenge siden)
Det ble akkurat nok.


Jeg synes jo at alle tepper fortjener en vakker kant rundt seg. Prikken over i`en liksom. Hadde ikke mønster. Bare brukte as you go metoden. Ble da ikke så verst da?
 Litt faktaopplysninger til slutt. Jeg har brukt bare 100 % ullgarn. Noe er superwash. Der garnet har vært tynt har jeg brukt dobbel tråd. Vitsen var å bruke restegarn. De små rundingene er heklet av minirester. Av garntyper er det alt fra Falk, og andre fine garntyper til billige rester som Safir, og annet rimeligere garn. Oppskriften på rutene er fra Bunny Mummy. En veldig koselig blogger. Hun har lagt ut billedtutorial her. Rutene heter Sunburst Square. Vil absolutt anbefale hennes blogg til dere som liker å hekle. Hun har slike lette tutorials.