søndag 13. september 2015

Ta - dah for et ferdig teppe


Faktisk en god stund siden jeg lagde et stort teppe. Det er vel en grense for hvor mange tepper en kan ha...eller? Vel kanskje det, men så ser en noe der ute på nettet som man bare må lage. Så går en der og tenker og funderer da vet du. Denne gangen har jeg vært superflink til å bare bruke restegarn....og ja, jeg har ikke kjøpt en flis ekstra garn til dette teppet.Her henger herligheten ute til lufting helt ferdig. Det riktig stråler om kapp med sola. Det begynner alltid med små rundinger. Disse blir etterhvert  heklet sammen til kvadrater, samtidig som jeg hekler hvert kvadrat sammen. Det ble 216 sirkler i kvadrat til slutt. Da begynte jeg å gå tom for flere av fargene.


Jeg har jo jobbet en stund med det. Det har vært kosearbeidet mitt. Her fra hagestuen på hytten. Ingen ting i veien for å kose seg med litt rødt i glasset samtidig. Det knitrer i utepeisen utenfor.


Den røde kanten ble litt vanskelig å få til. Vitsen var jo at jeg ikke skulle kjøpe ekstra garn. Det røde tok dessverre slutt midt på siste langsiden. Hmm..gikk og grublet, og rotet oppe på arbeidsrommet mitt. Lykke..der fant jeg to små kasserte hekleruter fra før i verden. (lenge siden)
Det ble akkurat nok.


Jeg synes jo at alle tepper fortjener en vakker kant rundt seg. Prikken over i`en liksom. Hadde ikke mønster. Bare brukte as you go metoden. Ble da ikke så verst da?
 Litt faktaopplysninger til slutt. Jeg har brukt bare 100 % ullgarn. Noe er superwash. Der garnet har vært tynt har jeg brukt dobbel tråd. Vitsen var å bruke restegarn. De små rundingene er heklet av minirester. Av garntyper er det alt fra Falk, og andre fine garntyper til billige rester som Safir, og annet rimeligere garn. Oppskriften på rutene er fra Bunny Mummy. En veldig koselig blogger. Hun har lagt ut billedtutorial her. Rutene heter Sunburst Square. Vil absolutt anbefale hennes blogg til dere som liker å hekle. Hun har slike lette tutorials.

33 kommentarer:

 1. Noe så herlig, rett og slett et vakkert teppe.
  Litt av en jobb du har hatt med det, men ser at det sikkert har vært et kosearbeid også :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Guri, for et nydelig glad-teppe.. Er imponert over at du har klart å bruke bare restegarn... Som oftest begynner en litt med restegarn og må kjøpe resten.. Den hvite kanten rundt gjorde susen.. Dette teppet må du ikke stue bort i et skap..

  SvarSlett
 3. For et herlig teppe, blir så glad av å se på det. Og ble veldig fint med den lille kanten rundt :-)

  SvarSlett
 4. Noe av det flotteste jeg har sett.
  Masse farger og kjærlighet i det teppet.
  Og restegarntepper blir alltid så fint. Da tager man det man har.
  Nå nytes deilige dager i Danmark ......København.

  SvarSlett
 5. Vidunderlig, fantastisk, og vakkert!!! Så mye arbeid - veldig imponerende!!

  SvarSlett
 6. Imponerende arbeid som har gitt et riktig fint teppe!
  Skjønner ikke at du har klart deg med bare restegarn....
  Restene er satt fint sammen i en helhet.
  Synes du har fanga en hel sommer i det teppet!
  Godt jobba!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Så herlig å kunne ha et slikt nydelig og fargerikt teppe i sofakroken! Imponerende at alt er laget av restegarn!

  SvarSlett
 8. Det har blitt et fantastisk flott teppe! Veldig fine farger. Kjekt at du fikk brukt restegarnet! Bunny Mummy har jeg også vært borti, hun har noen fine mønstre :)

  SvarSlett
 9. For eit fantastisk flott teppe :) Så mykje arbeid, og så flott bruk av restegarn.

  SvarSlett
 10. Wow, for eit fantastisk flott teppe.!!

  SvarSlett
 11. Faktisk bare fantastisk. Så deilig fargerik teppe. Gratulere deg. Suuuper ha du laget!!!
  Gleder meg veldig å se :-)))
  Hilsen til deg. Ha en god uke. Klem fra Viola

  SvarSlett
 12. Det ble rålekkert!!..og takk for link, dette burde jeg hakle selv av alle restene mine..mye artigere dette enn det jeg holder på med..
  Ha fine dager, klem:)

  SvarSlett
 13. Det teppet er bare fantastisk! det er sant, det bare stråler mot oss. Du er jammensanten tålmodig, jeg har endel slike kvadrater liggende, men å sy dem sammen.....
  Gratulerer med nytt herlig teppe :)

  SvarSlett
 14. Så utrolig flott teppet ditt ble! Well done!!
  Litt av et arbeid du har hatt, men som du sier; kosearbeid! :-)

  SvarSlett
 15. Aldeles nydeleg teppe! Tenk å få nytte rester til eit så praktfullt teppe, kjempeflott!!

  SvarSlett
 16. Fantastisk flott teppe, så fargerikt og flott. Og stort!!! Du er utrolig flink som bare har benyttet rester hele vegen. Imponert av alt. Sånn vil jeg lage også, men tror det blir ei stund til. Må sanke "litt" mer rester først ^_^

  Rødvin og knitring fra peisen gir vel ekstra arbeidsglede under monteringen ;)
  Nydelig!!!

  SvarSlett
 17. Wow, for en jobb du har hatt! Men så utrolig fint det ble😀. Dette gjorde vel litt innhogg i restehaugen med garn vel😊. Og tepper kan man nesten ikke få for mange av☺️

  SvarSlett
 18. Fantastisk fint teppe. Fargerik og flott.

  SvarSlett
 19. Wow, det var ikke lite jobb! Så flott det ble, spesielt siden du bruker farger!

  Kjenner at jeg liker tanken på å jobbe med ull, varmt og godt..

  SvarSlett
 20. Gu så nydelig, og for et arbeide - Fantastisk rett og slett :)

  SvarSlett
 21. For et herlig teppe!! Jeg er stum av beundring for hvilken tålmodighet du har!
  God helg!

  SvarSlett
 22. Så utrolig flott det ble- og skikkelig imponert over restegarnbruken din- det hadde ikke jeg klart;) Mye jobb som ligger i dette teppet-helt fantastisk fint altså.

  SvarSlett
 23. Wow, for en kjempejobb :D Det ble veldig fint!
  Jeg prøvde meg på et sånt teppe i restegarn en gang, men til slutt var halve teppet heklet i kjøpegarn :P Det ser ut som om du har et mer imponerende garnlager enn meg, da ;)

  SvarSlett
 24. Nej, hvor er det flot og sikken et stort arbejde :-) Så godt, at det lykkedes dig at finde lidt røde rester, så kanten kunne blive færdig. Det er en meget stor tilfredsstillelse, når det lykkes at lave så stort et tæppe udelukkende af rester :-) Jeg har meget længe tænkt på at lave sådan et tæppe, men det er tilsyneladende noget, der kræver stort tilløb ;-)

  SvarSlett
 25. Kjære deg for et gladteppe du har laget!! Det lyser opp og du må bare smile;) Imponert over at du har laget dette kun av rester! Men for en deilig følelse det må være;)

  SvarSlett
 26. WOW! Hvor er det bare et SMUKT og farverigt tæppe!!! :-) Respekt.

  SvarSlett
 27. Helt "smash", nydelig, vakkert! For et farvespill :) masse arbeid og for ikke å snakke om tråder - dette kan du, som alt annet ;) Ha en fin dag

  SvarSlett
 28. Nok et nydelig teppe!! Får vel aldri nok av disse:)

  SvarSlett
 29. Fantastisk flott teppe!

  SvarSlett
 30. WOOOOOOOOOOOOW !!!!! Jeg har rett og slett ikke ord, dette er bare vakkert - send meg gjerne styrke til et sånt prosjekt. Bøyer meg i støvet, og er litt missunnelig :) Ha ei fortsatt fin fin helg :)

  SvarSlett
 31. Det var et imponerende teppe - både fordi det ble så flott og fordi du bare har brukt restegarn!!!

  SvarSlett
 32. Så mye fint du lager og dette var et skikkelig gladteppe ! Har også lapper liggende, ligget en god stund......og dette inspirerte til å ta fatt igjen :D
  Ønsker deg en god adventssøndag !!

  SvarSlett