torsdag 1. oktober 2015

Luetid


Nå er luetiden absolutt begynt. Jeg har selv gått med lue i hele dag. Blåser friskt .  Ser at mange på strikkesidene på Facebook lager sånne Minionsluer. Måtte jo bare prøve jeg også da. Med litt restegarn ble det noe som lignet. Jeg brukte oppskrift på vanlig barnelue som jeg fant her. Dere ser kanskje at jeg har to gulfarger. Under den mørke stripen har jeg dobbel tråd med baby merino. Over stripen er det enkel tråd med Rubin. Det blå er dobbel tråd med baby merino. Jeg brukte pinne nr 4.5. På denne lua la jeg opp 99 masker, men ellers fulgte jeg den enkle oppskriften. Greit å kvitte seg med restegarn også.


Jeg har lenge ønsket å strikke denne supre luen. Oppskriften på Mikkeluen har Tovepia delt med oss på bloggen sin. Du finner oppskrift her. Jeg ble anbefalt av Tove å bruke garnet Lima. Det garnet er helt nydelig å strikke med. Første gang for meg. Elastisk og flott lue. Denne blir det garantert flere av. Skal gi vekk denne. Min kjære stiller opp som fotomodell med hyttehabitten på. En gammel slitt, og arvet grilldress. ALT for gale å kaste, vet du.... Han har forresten allerede lagt inn bestilling på make lue.

16 kommentarer:

 1. Så fin den ble :-)
  Jeg holder på med pannebånd akkurat nå. Begynner å gå mot kaldere tider....

  SvarSlett
 2. Har sett at minnionslua er blitt kjempepopulær😊. Men jeg tror heller jeg sverger til mikkellua, har strikket flere par av den. Enkel og strikke og god passform😄. Liker å se at dere også har "hytteklær", vi har og litt forskjellig liggende der😉

  SvarSlett
 3. Fine huer du har laga.
  Ja, no er sesongen i gong så hue trengs.

  Fin oktober til deg.

  SvarSlett
 4. Minionslua ble veldig kul! Lur måte å få brukt det gule garnet, vet å bytte over og under stripen:) Mikkeluen har jeg sett det er mange som liker, og det er sikkert med god grunn. Den ser ut til å sitte godt på hodet :)

  SvarSlett
 5. Artige disse Minionsluene - og du har fått unna restegarn på en snedig måte ;)
  Mikkel-lua har jeg også laget noen av - så kjekk å strikke!
  Er nok ikke lenge før mannen din har ny lue tenkter jeg :D
  Ønsker deg en god helg!
  Klem fra Ann Elisabeth

  SvarSlett
 6. Så kul Minionshue. Vil tru den blir populær. Flott Mikkehue og. God helg.

  SvarSlett
 7. Kjempefin Minionslue, har et barnebarn som er ganske opptatt av disse så kanskje......... Så flott at du fikk brukt oppskriften min og tusen takk for at du linker :)
  Mikkelua til Tovepia har jeg strikket og er enig med deg, det er en flott lue som passer godt.
  Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
 8. Aaa, så herlig lue! Har sett flere varianter av den. Denne var stilig altså. Tipper jeg har minst 1, kanskje 2 hjemme som glatt hadde bestilt en slik, hihi. Får se om jeg prøver meg også.

  Drops Lima og den Mikkeluen har jeg også strikket. Veldig bra passform - og garnet er supert ;)

  Nyt helgen!

  SvarSlett
 9. Så fine luer du har strikket.
  Jeg har store barn, les en ungdom, en voksen, så slike barneluen står ikke på noens ønskeliste. Men de er så morsomme!!!
  Jeg kan se at den herrlua ser herlig ut å ha på. Et fint design.
  Har selv en lue på pinnene nå. Til meg selv, forhåpentligvis. Og kanskje det blir julegaver til jul i år også? I fjor strikket jeg rulleluer, som datteren spessiellt, gav bort i gave til sine venninner.
  Lørdag, endelig, men jobbings på meg. Trøsten er at jeg skal ut med venninnene å drikke vin etterpå, og spise litt mat. Slikt er alltid hyggelig, derfor tropper jeg sammen en gjeng av og til. Og så tusler vi hjem ved 18-19 tiden. Resten av kvelden, får de unge ta seg av utelivet.
  Ha en herlig helg.

  SvarSlett
 10. Flotte luer du har strikket! Så artig den barnelua er! :-)

  SvarSlett
 11. Lekre luer, både til de små og til far! Herrelua er skikkelig fin på selv om den ser noe merkelig ut liggende flatt.
  Det er nok luetid like om hjørnet nå, så det er greit å være forberedt.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 12. Morsom var LEGO LUE. Blå herrelua er så fint. Mine menn i familie har alle disse blå lua...
  og liker :-)) Jeg strikkte med Drops Merino Extra fine. Vi har så fint været. Håper du kan nytte
  vakre høstdager. Hilsen og klem fra Viola

  SvarSlett
 13. Herlig Minionslue! Jeg jobber i barneskolen og observerer at disse skapningene har topp prioritet for tiden. Tenkte jeg skulle strikke et par luer med dette motivet til julegaver. Om jeg rekker det.......

  SvarSlett
 14. Søte luer :)
  Ta en titt på bloggen min, det er noe der som jeg tror du vil se ;)

  SvarSlett
 15. Så festlig lue :) Og den voksenlua så ut til å ha en veldig god fasong. Skal se på det mønsteret, kanskje jeg får strikket en lue innimellom sokkestrikkinga mi. Ønsker deg fortsatt god høst!

  SvarSlett
 16. Herlige luer, må strikke en del nye her, de forsvinner fort, jeg pleier å si at det er bra at hodene sitter fast ihvertfall! :-)

  SvarSlett