lørdag 18. oktober 2014

Mot vintertiden



 
Denne helgen har jeg fått ryddet i bedene mine, og tatt inn knoller og planter til vinterdvale. Savner denne frodige utsikten fra kjøkkenvinduet da.

 
Det er dronning Ingrid som dominerer her ute. Ved et lite uhell blandet jeg inn en annen type pelliser med dronningen. Gjør ikke noe det. Ble faktisk litt friskere farger tilsammen. Litt som i kongehuset her også. Litt nytt blod frisker opp... :-)
 
 
Gubben kom hjem med fine blå Kinasøte (tror jeg de heter). Ble fine sammen med avklippede pelliser. Sølvfatet er et kupp fra Fretex nå i høst.

Rosebuskene er plyndret og pynter opp på kjøkkenet. Skaugumene er spadd opp, og blomstene kastes ikke her i huset. Alt taes inn foe et siste nyyyyt. Knollene lagt til hvile i kjelleren sammen med alle nedklippede pelliser.Tørker hortensiablomstene, og tar vare på alt ser du. Masse frø er høstet og klar til neste sesong.
 
 
 
Samme jobben er gjort her i hagestuen på hytten også. Som dere ser lager jeg mange dronninger hvert år. Disse fra hytten har også fått hviletid. Her jobber jeg på "the never ending story". Et teppe som bare blir jobbet med når jeg har restegarn av bommull. Kan nok ta en tid å bli ferdig med dette. :-)
 
Da er sommertiden absolutt over her. Neste helg skal klokken flyttes en time så da er vi over i vintermodus. Masse fine dager i vente. :-)